Förskollärare med utvecklingsledaruppdrag - Välkommen till förskolan Södra!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Lekeberg ligger mitt emellan storstadens utbud och landsbygdens idyll!
Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Vi strävar emot att vara en effektiv, hållbar och trygg kommun för våra kommuninvånare och medarbetare.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar! Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Förskolan Södra ligger i Fjugesta som är beläget mellan Örebro och Karlskoga med ca 25 minuters restid åt vardera hållet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utvecklingsledare till förskolan Södra. Vill du vill ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad? I rollen som utvecklingsledare har du stora möjligheter att vara med och utveckla förskolan Södra i nära samarbete med ytterligare en utvecklingsledare. Vi söker nu dig som tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget vill utveckla vår verksamhet och satsa framåt. Alltid med barnens bästa framför dina ögon.

Förskolan Södra i Fjugesta består av sex åldersindelade avdelningar med nya, ljusa och luftiga lokaler. Förskolan har en inbjudande och stimulerande miljö såväl ute som inne. Vi vill att våra lärmiljöer ska vara inspirerande och utforskande samt arbetar projektinriktat utifrån barnens intressen. Förskolan har också ett tillagningskök där maten lagas från grunden. Den är belägen i Fjugesta med närhet till såväl natur som kulturutbudet i centrum.

Som utvecklingsledare ansvarar du för att ha en övergripande samordningsroll och vara drivande i förskolans utveckling. Du ingår även i rektorns ledningsgrupp tillsammans med andra utvecklingsledare. Du utgör ett stöd för rektor och arbetar för att skapa en god organisation. Vidare blir du en viktig del i att möjliggöra en god kommunikation och ett främjande förhållningssätt i arbetslaget.

I din roll som utvecklingsledare ska du tillsammans med dina kollegor ansvara för att skapa en meningsfull, trygg och utmanande miljö, där varje barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.

Som tillsvidareanställd förskollärare i vår kommun erbjuds du utöver våra ordinarie förmåner:
• pedagogisk utvecklingstid tillsammans med kollegor
• kompetensutveckling med fem kompetensutvecklingsdagar/år
• kollegialt lärande i nätverk
• deltagande i pågående projekt
• avgiftsfri pedagogisk lunch
• en naturnära arbetsmiljö
• arbetskläder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• förskollärarlegitimation eller har examen och väntar på legitimation
• vana av att använda digitala verktyg i arbetet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som förskollärare och om du har erfarenhet av utvecklingsarbete och/eller ledning/samordning.

Som utvecklingsledare behöver du ha förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv samt kunna motivera och leda andra att arbeta mot uppsatta mål. Din roll kräver att du är bra på att kommunicera, organisera och strukturera ditt arbete. Att våga utmana, arbeta lösningsfokuserat samt ha en förmåga att engagera dina kollegor är också viktiga egenskaper i arbetet.

Du uppskattar samarbete med andra för att nå bästa resultat och delar gärna med dig av kunskap och erfarenheter för att möjliggöra kollegialt lärande. Du är en engagerad förskollärare och har en utpräglad förmåga att tillsammans med kollegor erbjuda barnen en god omsorg och stimulerande lärmiljö. Du har lätt för att bygga och utveckla relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor. Vi förutsätter att du besitter förmågan att se barns individuella behov och förutsättningar för att ge de förutsättning att kunna växa och utvecklas utifrån sin förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas.

Varmt välkommen med dig ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1225153

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.