Hidinge skola söker två lärare för undervisning i åk F-3

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Hidinge skola är en F-6 skola med ca 320 elever och 35 medarbetare. Skolan ligger i Hidinge vid Lanna och ca 20 km utanför Örebro. Skolan är organiserad i tre arbetslag; fritidshem, F-3 och 4-6. Grunden för det livslånga lärandet läggs genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor. Skolan arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.

Arbetsuppgifter

Vår skola växer och inför kommande läsår behöver vi utöka vårt pedagogiska team med två lärare för undervisning i åk F-3. I arbetslaget F-3 strävar vi efter att samplanera lektioner och undervisning för att skapa struktur och samsyn. Nu söker vi dig som vill vara en viktig del i att säkra våra elevers skolgång.

Målet i ditt uppdrag som lärare är att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar att utvecklas. Du ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen så att eleverna når kunskapskraven. Du motiverar och stimulerar eleverna till att utvecklas och fullföljer uppdraget utifrån gällande styrdokument. Du planerar och genomför utvecklingssamtal, utvecklingsplaner och bedömning.

Samarbetet med elever, föräldrar, kollegor på skolan och ditt arbetslag är en viktig del av uppdraget. Det är även viktigt att du anpassar ditt sätt att agera utifrån den enskilde elevens behov och arbetar aktivt med skolans värdegrund. Vi är måna om att arbetet sker med hjälp av ICDP, ITK samt formativ bedömning tillsammans med ett positivt och lösningsfokuserat arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• grundskollärarexamen och lärarlegitimation eller har examen och väntar på legitimation
• goda kunskaper om läroplanen och de dokument som styr skolans verksamhet
• goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i undervisningen som till exempel smartboard.

Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning i grundskolan och gärna årskurs F-3 och/eller utbildning i ICDP. Vi ser gärna att du har erfarenhet av mentorskap samt intresse och erfarenhet av engagemang i arbetslags- och elevhälsoarbete.

Vi förväntar oss att du är en person som bemöter eleverna individanpassat och sprider en positiv stämning i ditt möte med dem. Du är en tydlig ledare i klassrummet som strävar efter att ge förutsättningar för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Du är intresserad av och har goda kunskaper om likabehandlings- och värdegrundsarbete.

Vi förutsätter att du har förmågan att se utvecklingspotential och möjligheter istället för hinder samt är öppen för andra arbetssätt. Vidare ser vi att du är lyhörd, lösningsfokuserad och är flexibel i samarbetet med andra. Vi utgår från att du arbetar för kollegialt lärande och gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter så att vi kan utvecklas tillsammans. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1145978

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.