Utredare arbetsmarknad

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlemsorganisation för kommuner och regioner. SKR är också Sveriges största arbetsgivarorganisation. Vi arbetar med intressebevakning, verksamhetsutveckling och service åt medlemmarna. Vårt främsta uppdrag är att ge våra medlemmar bättre förutsättningar för sitt välfärdsuppdrag. SKR arbetar tillsammans med våra medlemmar för att utveckla och höja kvaliteten i välfärdens verksamheter. Vår ambition är att ligga steget före och påverka utvecklingen i den riktning som ger störst nytta för våra medlemmar, och som i förlängningen bäst gynnar den enskilde.

Vi är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som är intresserad av samhällsfrågor. Vårt kontor finns vid Slussen i Stockholm. Läs mer om SKR på www.skr.se

Tjänsten som utredare är inom Avdelningen för utbildning och arbetsmarknad (UA). Avdelningen består av cirka 50 medarbetare fördelat på de två sektionerna Utbildning och Arbetsmarknad. Tjänsten ingår i Arbetsmarknadssektionen som består av cirka 20 medarbetare och en sektionschef.

De sakområden som vi på sektionen ansvarar för är arbetsmarknad, vuxenutbildning, ekonomiskt bistånd och nyanländas mottagande och etablering. På sektionen bedrivs även ibland olika utvecklingsprojekt.

Vi söker nu en kollega med kunskaper inom arbetsmarknadsområdet som kan bidra i vårt arbete. Den pågående reformeringen av Arbetsförmedlingen påverkar alla våra nämnda sakområden. Kommunernas roll inom arbetsmarknadspolitiken kommer också att påverkas. I det arbetet vill SKR fortsätta att vara en tydlig och konstruktiv röst.

Arbetsuppgifter

Du kommer att bevaka, driva och påverka arbetsmarknadsfrågor i ett brett perspektiv. Du förväntas analysera, utreda och initiera frågor som behöver utvecklas. Detta gör du såväl självständigt som i nära samarbete med kollegor på SKR, våra medlemmar, myndigheter, departement och andra samverkansparter.
Du företräder SKR i utredningar, arbetsgrupper och i andra sammanhang. Du arbetar med omvärldsbevakning, remissvar, analys av rapporter och statistik och tar fram underlag för bland annat politiska beslut i SKR:s styrelse. Du kommer också att ge råd och stöd till våra medlemmar. Vi har också många medlemsnätverk inom våra sakområden och du kommer att ansvara helt eller delvis för sådana nätverk.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom samhällskunskap eller annan utbildning som är relevant för uppdraget.

Vi ser att du har god kunskap om och flerårig erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadspolitiska frågor, på en strategisk nivå. Du har god kunskap om de konkreta förutsättningar som gäller för kommunerna att verka inom arbetsmarknadspolitiken.
Du har i närtid arbetat med frågorna på kommunal eller nationell nivå. Erfarenheter från båda nivåerna är meriterande.
Vi ser det att du har förståelse för området ekonomiskt bistånd och dess roll för kommunernas insatser i arbetsmarknadspolitiken. Du har på ett strategiskt plan en god förståelse hur områdena arbetsmarknad, ekonomiskt bistånd och vuxenutbildning hänger ihop med varandra.

Det är meriterande om du har kunskap om och erfarenhet av att analysera och presentera statistik.

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.
Du är kreativ, initiativtagande, självgående och
har en mycket god samarbetsförmåga.

Vi vill att du har en mycket god förmåga att utrycka dig väl på svenska i tal inför åhörare och i skrift, tex i rapporttext eller underlag till politisk ledning.

Du har god språklig analytisk förmåga och kan därför analysera komplex information och sammanställa den på ett begripligt sätt.

Välkommen med din ansökan

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1037941

Gör ansökan

Övrigt

Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner