jobb just nu!

Kurator till Nynäshamns ungdomsmottagning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Har du erfarenhet av att arbeta som kurator och vill tillsammans med oss på avdelningen för stöd och utveckling fortsätta utveckla vår ungdomsmottagning? Då är detta något för dig. Sök tjänsten redan idag!

Nynäshamns ungdomsmottagning arbetar med unga i åldern 12-22 år. Uppdraget är att utifrån ett salutogent helhetsperspektiv främja fysisk, psykisk och sexuell hälsa.

På mottagningen arbetar 4 personer bestående av barnmorska, kurator, gynekolog samt allmänläkare. Nynäshamns ungdomsmottagning är en hbtq-diplomerad mottagning och du som nyanställd kommer att få genomgå en hbtq-diplomering för nya medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som kurator på Ungdomsmottagningen har du främst individuella samtalskontakter. Parsamtal och familjesamtal kan förekomma. En viktig del är det utåtriktade arbetet som vänder sig till skolklasser och samarbetspartners.

Vi arbetar dagligen utifrån vår värdegrund och skapar tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. På avdelningen Stöd och utveckling medverkar kuratorn utifrån sin roll på ungdomsmottagningen på APT, planeringsdagar samt övriga möten.

Tillsammans med ungdomsmottagningen, specialpedagoger, kuratorer och våra skolpsykologer ni utformar, utvecklar och arbeta vi alla med ett främja samt förebygga arbetssätt och för att förebygga skolfrånvaro.

Kvalifikationer

Som kurator på vår ungdomsmottagning behöver du ha en trygghet i din yrkesroll. Du bör kunna göra bedömningar utifrån ungdomens medicinska, psykologiska och sociala situation samt ta stöd ifrån andra instanser vid behov. Du behöver vara bekväm i att tala framför en grupp/klass för att kunna ge information och råd. En god kunskap kring adolescensen är en fördel.

Vi söker dig med socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning. Arbetet förutsätter att du är en engagerad person med stor respekt för unga människors livsvillkor. Då arbetsuppgifterna är omväxlande och varierande kräver tjänsten att du kan arbeta självständigt och strukturerat. Vi arbetar även tvärprofessionellt på mottagningen vilket förutsätter god samarbetsförmåga och lust till teamarbete.

Vi välkomnar nya idéer för att både utveckla dig själv och mottagningen. Engagemang och prestigelöshet är något vi värdesätter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Har du dessutom någon av följande erfarenheter så ser vi det som meriterande:
• Erfarenhet av arbete med ungdomar och/eller unga vuxna
• Grundläggande psykoterapiutbildning
• Erfarenhet av att arbeta med gruppverksamhet
• Sexologisk utbildning
• MI utbildning
• Arbetat med nyanlända

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   BUN/2019/0031/023

Gör ansökan

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.