jobb just nu!

Umgängesstödjare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

På barn och ungdomsenheten i Nynäshamn arbetar vi med att ge stöd och behandling till barn, ungdomar och deras familjer. Verksamheten består av flera enheter och vi är cirka 30 medarbetare, två gruppchefer och en enhetschef.

Arbetsuppgifter

Nynäshamns kommun bygger upp en verksamhet där vi erbjuder stöd för barn när en eller båda föräldrarna inte kan tillgodose ett tryggt umgänge på egen hand med barnet/barnen.

Umgänget sker utifrån en tingsrättsdom eller att föräldern ansökt om bistånd enligt socialtjänstlagen. Orsaken till behovet är i de flesta fall föräldrakonflikter men det kan även handla om missbruk, psykisk ohälsa eller att barnet behöver skyddas.

Umgängesstödet sker i våra umgängeslokaler och syftet med verksamheten, förutom ett tryggt umgänge, är att relationen mellan barn och föräldrar stärks så att fortsatt umgänge utan umgängesstöd blir möjligt.

Alla umgängestillfällen dokumenteras. Dokumentationen utgör i vissa fall underlag i vårdnads och barnavårdsutredningar. Vi utför umgängesstöd med en eller flera medarbetare närvarande både med enskilda familjer och för flera samtidigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av arbete med barn och föräldrar och det är bra om du har erfarenhet av att möta människor från olika kulturer.

Du behöver känna dig trygg med att hantera svåra situationer. Du är trygg och stabil och har förmåga att förhålla dig neutral i arbetet med familjer där konflikter föreligger.

Utgångspunkten i arbetet är alltid barnets bästa och syftet är att göra det möjligt för barnet att, under trygga former, få en relation med båda sina föräldrar.

Viktigt är att du är van vid att uttrycka dig i tal och skrift. Det är önskvärt med B-körkort.

Tjänsten är en timanställning med tillträde enligt överenskommelse. Arbetet sker på helger, företrädelsevis på söndagar.

Ansökan

Referensnummer:   SON/2019/0080/023

Gör ansökan

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.