jobb just nu!

Utredande socialsekreterare sökes till IFO barn och unga i Nynäshamn

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och ungdomsenheten 0-20 år består av ca 30 medarbetare totalt, uppdelat i en myndighetsgrupp och en öppenvårdsgrupp. Myndighetsgruppen består av mottagare, utredare, familjevård och familjerätt. Öppenvårdsgruppen består av familjebehandlare, ett ungdomspedagogiskt team samt kurator på Mini Maria. Vi har också Mellanbo, enhetens interna stödboende för ungdomar 16-21 år. Enheten leds av enhetschef samt gruppchefer. Arbetsplatsen är belägen i Nynäshamns kommunhus.

Nu satsar vi på att höja kvalitén ytterligare. Enheten präglas av en gemensam lust och vilja att utveckla arbetssätt och metodik. Denna utvecklingssatsning ligger främst på agendan inom enheten framöver. I samband med denna satsning så har vi möjlighet att anställa fler medarbetare. Har du ett gediget intresse för barn och ungdomsfrågor samt lockas av tanken att driva utveckling tillsammans med oss? Läs då mer och ansök redan idag!

Vi är stolta över det arbete vi gör och vi vill fortsätta att verka för förbättringsarbete. Vi arbetar gemensamt över enheten med metod- och utvecklingsfrågor. Arbetet utgår från medarbetarnas upptäckter och insikter om förändringsbehov i verksamheten, för att säkerställa att det vi gör innebär en förbättring och skillnad för våra medborgare.

Vi fokuserar både på förbyggande arbete samt på utsatta barn/unga vars familjer kan behöva stöd för att tillgodose barnens/de ungas behov. Arbetet bedrivs utifrån en systemteoretisk grund vilket innebär att vi fokuserar på samspelet i barnets/den unges familj och dess nätverk.

Vår målsättning är att så långt som möjligt ge familjer stöd i sin hemmiljö och till vår hjälp har vi en gedigen öppenvård.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst av att genomföra utredningar av barn och unga 0-20 år och deras familjer enligt lagrum SoL och LVU samt att följa upp föreslagna insatser. Vi utreder och följer upp insatser enligt BBIC, utifrån gällande lagstiftning och Nynäshamns kommuns riktlinjer.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom och har gärna några års erfarenhet av socialt arbete. Har du erfarenhet av socialt arbete rörande barn och unga, kunskap om eller erfarenhet av BBIC, Signs of Safety och MI så är det meriterande.

Som person är du ansvarsfull och flexibel i ditt arbete, med stort engagemang och intresse för verksamhetsområdet. Du har en god förmåga att skapa relationer, kommunicera och att hantera svåra situationer. Du är strukturerad, tydlig och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål, vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt och att du organiserar och prioriterar ditt arbete effektivt. Du är bekväm med att ta initiativ och att fatta beslut.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du verkligen får vara med och driva utveckling! Vi är öppna för förändring och är redo att implementera nya metoder och arbetssätt. Allt för att bibehålla och ytterligare höja kvalitén i vårt arbete. Hos oss får du testa nya idéer och har därigenom möjlighet att göra skillnad. Det ställer krav på mod, idérikedom och framåtanda men är du nyfiken, kreativ och tycker om utveckling då kommer du trivas hos oss!

Vi är dessutom ett glatt, vänligt och hjälpsamt gäng som trivs på vår arbetsplats. Högt engagemang med barn och ungdomars bästa i fokus är en självklarhet.

Vi har ett generöst flextidsavtal samt en timme kortare arbetstid under juni/juli/augusti och erbjuder friskvårdstimme alternativt friskvårdsersättning, i kommunhuset finns både personalmatsal samt tillgång till bastu och gym.

Du har tillgång till handledning och kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   SON/2018/0250/023

Gör ansökan

Övrigt

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. https://www.nynashamn.se/Trafik-och-resor/Kommunikationer.html
Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.