jobb just nu!

Fritidsledare / ungdomsombud heltid sökes till fritid i Ängelholm

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.
Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.
Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se

Bli en samhällsbyggare! Jobba i huvuduppdrag Samhälle i Ängelholm! Var med oss när vi långsiktigt formar en hållbar framtid som alla vill leva och utvecklas i. Samhälle arbetar med många verksamheter, som drift och underhåll av gator och parker, trafik, allmänkultur, fritid i generationer, idrott, bad och friluftsliv, bibliotek, kartframställning, mätverksamhet, måltidsservice, lokalvård, produktion och rening av vatten. Med en nyligen genomförd omorganisation har vi rustat oss för att möta de förväntningar som ställs på oss. Vi är ca 350 personer som totalt omsätter 500 miljoner kronor i ett hundratal pågående projekt inom våra olika områden. Vi står för en hög servicegrad och har som mål att bli Sveriges bästa kommunala tjänsteleverantör.

Arbetsuppgifter

I Ängelholm bedriver vi ett aktivt och långsiktigt arbete för att ge våra ungdomar en positiv, stimulerande och aktiv fritid där ungdomsinflytande och delaktighet prioriteras högt. Vår verksamhet grundar sig i barnkonventionen.

Vi söker en fritidsledare på heltid med placering på kommunens fritidsgårdar. I uppdraget ingår också att arbeta med kommunens ungdomsråd, Ungdomsfullmäktige.
Vår huvudsakliga målgrupp är ungdomar på högstadiet och gymnasiet. I tjänsten ingår att arbeta både på och utanför fritidsgårdarna samt att delta på alla arbetsgrupper och stormöten som Ungdomsfullmäktige har.

Dialogen med kommunens unga är en grundläggande del i vårt arbete med att förverkliga intentionerna i barnkonventionen med speciellt fokus på artikel 12. Verksamheten förändras hela tiden beroende på vilka ungdomar som för närvarande besöker fritidsgården. Det som är centralt är att verksamheten bygger på ungdomarnas egna idéer och aktiva medverkan.

Du kommer, tillsammans med dina kollegor, att utveckla verksamheten.
Tjänsten består av dagtid, kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett intresse att göra skillnad i ungas vardag. Har du fritidsledarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och dessutom erfarenhet av att arbeta med ungdomar sedan tidigare är detta självklart starkt meriterande. Vi värdesätter om du har egna intressen/kompetenser som skapar mervärde i verksamheten.

Din profil:
• Du är en trygg vuxen, strukturerad och har förmågan att planera och organisera ditt
arbete.
• Du har förmågan att bygga goda relationer till ungdomar men även att hålla tydliga
gränser för att skapa trygghet.
• Du är kreativ och lösningsorienterad.
• Du gillar att arbeta tillsammans med andra och nå gemensamma mål men även jobba
enskilt samt att du är flexibel och tar initiativ.
• Du är driven och har ett normkritiskt förhållningssätt.
• Du har god kännedom om dagens teknik gällande multimedia, ljud och ljus samt IT.
• Du har grundläggande datorkunskaper.
• B körkort är ett krav

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A895620 - Kopia - Kopia - Kopi

Gör ansökan

Övrigt

Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.