jobb just nu!

Konstpedagog till Göteborgs konstmuseum

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Med en internationellt uppmärksammad samling, ett gediget utställningsprogram, fördjupande forskning och ett brett utbud av pedagogiska aktiviteter är Göteborgs konstmuseum ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Med utgångspunkt i en vidgad förståelse av vad ett konstmuseum kan vara, både visar och förvärvar Göteborgs konstmuseum en bredd av visuella uttryck och är en kulturell och social mötesplats som arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för ökad kunskap och upplevelse.

Vi söker dig som delar och värdesätter Göteborgs konstmuseums mission - att förändra det sätt vi ser på och upplever konst genom att lyfta fram verk och konstnärer ur andra perspektiv än de förväntade för att vidga den konsthistoriska berättelsen.

Arbetsbeskrivning

Göteborgs konstmuseum vill främja ett lustfyllt och livslångt lärande där varje individ kan känna sig inkluderad och ges möjlighet att dela med sig av sina kunskaper. Den pedagogiska verksamheten arbetar med metodutveckling och bemötande för att skapa delaktighet och tillgänglighet för olika målgrupper i museet.

Som konstpedagog ingår du i enheten publika möten och arbetar med att utveckla, planera och genomföra visningar och pedagogiska aktiviteter för barn och unga, men också andra målgrupper. Du kommer även att bedriva uppsökande verksamhet till skolor inom staden. Du kommer att ansvara för administrationen i lektionsdatabasen museilektioner.se och samordna de timanställda konstpedagogernas arbete. Till arbetsuppgifterna hör också att genomföra och utveckla konstnärligt skapande arbete i Studion samt textproduktion för sociala medier.

Tjänsten är en deltidstjänst på 75%

Kvalifikationer

För att arbeta som konstpedagog på Göteborgs konstmuseum krävs det att du har erfarenhet av att självständigt initiera, planera och genomföra pedagogiskt utvecklingsarbete i verksamhet riktad till såväl barn och unga som en vuxen publik. Du behöver också ha dokumenterad vana av att arbeta med normkritiska och inkluderande perspektiv, samt ha kunskaper om tillgänglighetsarbete i bred bemärkelse.

Du har god kännedom om konst och lägst motsvarande fil.kand. inom konstvetenskap eller jämförbar utbildning. Vidare har du god kännedom om konstnärliga tekniker och praktiskt arbete i verkstad. Du är kreativ, kommunikativ och drivs av viljan att entusiasmera och involvera besökaren i mötet med konsten. Du behärskar svenska och engelska obehindrat och kan du andra språk utöver dessa så är det meriterande. Du arbetar målinriktat, strukturerat och är och van att arbeta mot deadlines.

Du kommer att arbeta nära intendenter, konstpedagoger och andra yrkesgrupper på museet och det är därför viktigt att du är samarbetsorienterad och främjar en positiv stämning i gruppen.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Deltid

Tillträde:   2018-02-05

Tillträde sker 2017-02-05 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-11-27

Referensnummer:   A729345

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Philippa Nanfeldt
Intendent pedagogik
031-368 35 05

Anna Hyltze
Enhetschef
031-368 35 20

Fackliga företrädare
Petra Waern
Saco- DIK
031-368 35 22

Solveig Lehtonen
Vision
031-368 35 13

Övrigt

Ansökan görs online för att kvalitetssäkra rekrytringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med sökanden. Ansökningar via Offentliga jobb är offentliga handlingar.

Intervjuer hålls i början av december och beslut tas före jul.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Göteborgs konstmuseum eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför alltid anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.