jobb just nu!

Förvaltningsledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten är placerad i Karlskrona och har ca 250 medarbetare.

Boverket är i en intensiv utvecklingsfas och arbetar aktivt med digitalisering och automatisering av processer och därmed söker vi nya medarbetare. IT-enheten har det övergripande ansvaret för all IT på Boverket och omfattar så väl användarstöd, system-förvaltning, utveckling som daglig drift av IT-system. Arbetet innebär att medarbetare på enheten arbetar såväl operativt som strategiskt.

Arbetsuppgifter

Vi söker 1-2 förvaltningsledare-IT som också agerar IT specialist på ett eller flera IT system. Du kommer att ingå i en grupp med andra förvaltningsledare. Boverket använder sig av förvaltningsmodellen PM3 och som förvaltningsledare-IT hos oss kommer du ha en ledande roll i hanteringen av befintliga förvaltningsobjekt såväl som att etablera förvaltning för nya objekt. Du kommer ha det övergripande ansvaret för förvaltningsobjektets IT leveranser. Dina arbetsuppgifter med förvaltning består bland annat av planering och uppföljning, rapportering, budgetarbete, utarbeta förvaltningsplan, att vara proaktiv och fånga behoven från verksamheten, koordinering och administration av förvaltningsaktiviteter, kontakt med leverantörer mm.

Våra förvaltningsledare-IT arbetar också operativt på teknisk nivå i nära samarbete med utvecklare, testare och driftspersonal.

Boverket köper sin systemutveckling av externa leverantörer vilket innebär att du aktivt kommer att arbeta med kravställning, beställningar, uppföljning av SLA etc.

Rollen som Förvaltningsledare-IT innebär att du är operativt ansvarig för att förvaltningsobjektet stödjer verksamheten. Du arbetar tätt tillsammans med representanter från Boverkets sakverksamhet samt med systemutvecklare (externa leverantörer) och vår IT-driftsorganisation.

Boverket driver också nyutveckling i projektform så du kommer också att arbeta med att leda IT projekt enligt vår projektstyrmodell.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har aktuell erfarenhet från systemförvaltning och systemutveckling, erfarenhet av att leda team/grupper och erfarenhet av planering och uppföljning.

Det är meriterande om du har erfarenhet från verksamhet med utkontrakterad systemutveckling, erfarenhet av kravställning och test inom systemutveckling samt agila arbetssätt. Även erfarenhet som projektledare och avtalshantering och upphandling inom offentlig sektor bedöms vara meriterande.

I grunden har du en akademisk utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet som Boverket bedömer likvärdig.

Du är en utåtriktad person som har initiativförmåga och trivs bra att arbeta både självständigt och i grupp. Du har ett starkt intresse för teknik och kan se både helheter såväl som tekniska detaljer och kan omsätta verksamhetens krav till tekniska lösningar. Vi ser att du är pedagogisk i din kommunikation och har goda kunskaper i svenska och engelska. Du är serviceinriktad och prestigelös med god samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   6686/2017

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.