jobb just nu!

Skolsköterska till Gökstensskolan

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Torshälla är en av Eskilstuna kommuns två städer. Torshälla stads nämnd ansvarar för förskola, grundskola, äldreomsorg, individ- och familjeomsorg, kostverksamhet, kultur-, fritid- och ungdomsverksamhet samt gatu-, park- och trafikverksamhet inom Torshälla stads geografiska område. Staden, som firar 700-årsjubileum 2017 växer, och är i en intensiv utvecklingsfas inom alla områden.

Gökstensskolan ligger centralt i Torshälla. På Gökstensskolan går cirka 720 elever från förskoleklass till årskurs nio och arbetar tillsammans med cirka 75 personal. Hos oss står varje enskild elevs kunskapsutveckling i fokus. Vi arbetar utifrån vår värdegrund och utgår från att alla barn och ungdomar vill och kan utvecklas, utifrån sina olika förutsättningar och behov. Vi har god erfarenhet och kompetens att stödja varje elevs utveckling, utifrån talang, intressen och behov. Samspel är något vi värderar högt på skolan. Vi fokuserar på de entreprenöriella kompetenserna och ämnesövergripande arbete i samspel med andra aktörer i samhället.
På Gökstensskolan utvecklar vi elevhälsan och befinner oss i ett spännande utvecklingsskede där vi fokuserar på elevinflytande gällande förebyggande och främjande arbete. Vill du vara med i vår utveckling?

Gökstensskolan skapar framtiden - Vi vill och vågar utmana tillsammans över gränser

Arbetsbeskrivning

Vill du ha ett arbete där det förebyggande och hälsofrämjande arbetet får stå i fokus? Välkommen till oss på Gökstensskolan!

Då elevantalet ökar behöver vi utöka med en skolsköterskekollega. Hos oss arbetar du i nära samverkan med din kollega med vanliga arbetsuppgifter som skolsköterska. Dina dagar består till exempel av hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer och öppen mottagning. Du har också en given plats i vårt elevhälsoteam. En del av din tid kommer du att tillbringa i klassrum för att informera och diskutera kring olika aktuella områden tillsammans med eleverna. I den centrala skolsköterskegruppen kommer du också arbeta för att bidra till utvecklingen av skolhälsoområdet. Som skolsköterska kommer du att ha en aktiv del i skolans gemensamma värdegrundsarbete där du är en viktig länk att tillsammans med oss fortsätta att förverkliga Gökstensandan.

Du kommer till en skola där du möter barnen i de tidiga åldrarna och följer dem hela vägen. Vi har ett välstrukturerat samarbete med socialtjänsten med regelbundna möten och nära dialog kring tidiga insatser.

Vi erbjuder dig regelbunden grupphandledning och fortbildning sker en gång i månaden i nätverk med övriga skolsköterskor i kommunen (EMI, Elevhälsans Medicinska Insats).Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller som skolsköterska.

Vi ser gärna att du som söker har arbetat som skolsköterska tidigare, eller att du har någon annan erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Om du har erfarenhet och förståelse för elevhälsoarbetets betydelse för elevernas utveckling och förebyggande hälsoarbete kommer du snabbt komma in i arbetet! I tjänsten ingår journalskrivande så det är en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och att du kan använda IT som en del i ditt dagliga arbete.

Givetvis är de formella kraven viktiga, men vi lägger också vikt vid dina personliga egenskaper. För att du ska lyckas och trivas hos oss tror vi att du har en god förmåga att skapa kontakter och att du inger förtroende hos både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är strukturerad och välorganiserad samtidigt som du har förmågan att snabbt kunna prioritera om utifrån elevernas bästa. För oss är det viktigt att du är tydlig och har ett mod att våga lyfta saker i olika sammanhang.

Det här är ett jobb för dig som vill bidra till utvecklingen av elevhälsovården! Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Snarast, enligt överenskommelse
80-100% enligt ditt önskemål

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-26

Referensnummer:   3503

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Jenny Ollén
Rektor
016-710 72 36

Peter Skantz
Rekryteringskonsult
016-710 10 65

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.