jobb just nu!

Skolsköterska till Skogstorpsskolan & nya Fristadsskolan!

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

I denna tjänst söker vi dig som vill arbeta med både yngre och äldre elever! I uppdraget kommer du har stor frihet att styra din egen kalender!

Du kommer till en början arbeta heltid på Skogstorpsskolan där du kommer arbeta tillsammans med vår befintliga skolsköterska, Pernilla. Du kommer att ansvara för årskurserna 1-3 medan Pernilla kommer arbeta mot årskurs 4-9. Till hösten kommer du arbeta som ansvarig skolsköterska på kommunens nya högstadieskola –Fristadsskolan. Skolan öppnar i augusti 2017 och då kommer du arbeta 50 % på Fristadsskolan och 50 % på Skogstorpsskolan.

På båda skolorna kommer du att arbeta med hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer och öppen mottagning med mera. Stort fokus kommer också att handla om förebyggande arbete. Ditt arbete styrs utifrån elevernas behov och du kommer bland annat arbeta i olika klassrumsmiljöer där du både arbetar informerande och stödjande för eleverna. Exempelvis skapa forum för diskussioner inom olika ämnen med mera.

Du kommer ingå i ett erfaret elevhälsoteam som idag består av rektor, speciallärare, skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog och studie- och yrkesvägledare. Vi arbetar både med vardagsnära och förebyggande insatser och i tjänsten kommer du få regelbunden komptensutveckling. Som skolsköterska i Eskilstuna Kommun kommer du också att ingå i vår centrala skolsköterskegrupp. Alla kommunens skolsköterskor träffas regelbundet och arbetar med utveckling av skolhälsan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller som skolsköterska. Vi ser gärna att du som söker har arbetat som skolsköterska tidigare, eller att du har någon annan erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Om du har erfarenhet och förståelse för elevhälsoarbetets betydelse för elevernas utveckling kommer du snabbt komma in i arbetet! I tjänsten ingår journalskrivande vilket kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och att du kan använda IT som en del i ditt dagliga arbete.

Givetvis är de formella kraven viktiga, men vi lägger också vikt vid dina personliga egenskaper. För att du ska lyckas och trivas hos oss tror vi att du har en god förmåga att skapa kontakter och att du inger förtroende hos både elever, vårdnadshavare och kollegor. För oss är det viktigt att du är tydlig och har ett mod att våga lyfta saker i olika sammanhang.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-29

Referensnummer:   3405

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Sofia Redelius
Rekryteringskonsult
016-710 50 09
070-086 21 65
sofia.redelius@eskilstuna.se

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.