jobb just nu!

Drifttekniker VA

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vaggeryds kommun ligger i natursköna Småland mellan Jönköping och Värnamo. Att vara anställd hos oss innebär att spela en viktig roll i kommunens utveckling. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi vill ge bra service till våra kommuninvånare. Här är det nära till allt och alla.

Vår vision:
En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar. En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet. En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Vaggeryds kommun är en expansiv kommun med nya och växande bostads- och industriområden.

Till tekniska kontorets VA-verksamhet söker vi nu en drifttekniker som tillsammans med vårt duktiga team sköter drift och underhåll av kommunens vatten- och avloppsanläggningar. Vi har stort fokus på utveckling och våra anläggningar är moderna med avancerad teknik för processtyrning, övervakning mm vilket kräver drivna och engagerade drifttekniker. Här finns plats för dig som vill göra skillnad!

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker arbetar du främst med drift och underhåll av kommunens VA-anläggningar och i detta fall med fokus på avloppsreningsverk och pumpstationer. I dagsläget har kommunen cirka 45 VA-anläggningar men verksamheten expanderar och antalet anläggningar ökar stadigt. Utöver driftarbete på VA-anläggningarna förekommer t.ex. arbete med mindre nybyggnads- och renoveringsprojekt samt driftarbete kopplat till kommunens VA-ledningsnät. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Ditt arbete är omväxlande och involverar mycket eget ansvar. Du jobbar i nära kontakt med driftledare och övriga drifttekniker. Driftverksamheten består idag av fem personer och arbetet samordnas av vår driftledare. Vi arbetar aktivt med förbättringsarbete och din roll är viktig i vår gemensamma utveckling.

Kvalifikationer

Du som söker har utbildning inom drift och underhåll eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har god datorkunskap och vana av att arbeta med processteknik, driftkontroll, övervakningssystem, digital dokumentation med mera. Utbildningar såsom Svensk Vattens diplomkurser, provtagningskurser, dricksvattenhygien och andra relevanta kurser är meriterande. Dokumenterade kunskaper inom el och PLC-programmering är extra meriterande. B-körkort är ett krav.

Som person är du engagerad i arbetet och har lätt för att samarbeta. Du är van vid att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt, tar egna initiativ och driver arbetet framåt. Arbetet innebär regelbundna kontakter med entreprenörer, leverantörer och kommuninvånare vilket kräver att du är serviceinriktad. Vi värderar personlighet och social kompetens högt då du kommer att ingå i en liten effektiv arbetsgrupp där stämningen och arbetsglädjen av tradition är mycket god.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   18/1

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Vardagar 07:00-16:00.
Beredskapstjänstgöring ingår.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via pappersformat. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.
Ansökningar som skickas i pappersform ska adresseras till:
Vaggeryds kommun, Personalenheten, Box 43, 568 21 Skillingaryd.
Bifoga ditt CV och personliga brev, ange
ref.nr. i ansökan. Skicka inte med några betygshandlingar.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför
samtal från rekryteringsfirmor och
annonsförsäljare.