jobb just nu!

IT-tekniker med inriktning virtualisering, Sydnärkes IT-förvaltning

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Arbetsbeskrivning

Sydnärkes IT-förvaltning är en sammanslagning av IT-avdelningarna i Lekeberg, Askersund, Hallsberg och Laxå kommun. Sydnärke IT är en gemensam nämnd och servar samtliga verksamheter i dessa kommuner. Vi förstärker nu med ytterligare en IT-tekniker, som dessutom kan tänka sig att arbeta inom flera olika kompetensområden.

Som IT-tekniker/IT-specialist, med inriktning mot virtualisering, hos Sydnärke IT svarar du bl.a. för daglig drift och underhåll, främst inom förvaltningsområdet Infrastruktur. Förvaltning jobbar idag enligt ITIL/ITSM och har tre egna förvaltnings-områden inom Standardarbetsplats, Behörighet & Säkerhet samt Infrastruktur. Övriga fyra förvaltningsområden har verksamheten som motpart.

Idag finns en IT-infrastruktur baserad på bl.a. Open Source, Microsoft och VMware i de olika kommunerna. Vi har påbörjat en "resa" mot en enhetligare struktur och här har du möjlighet att få vara med från början. Denna tjänst riktar sig till dig som önskar fortsätta utvecklas inom drift och förvaltning av infrastruktur, verksamhetssystem och integrationslösningar.

Dagliga arbetsuppgifter kan vara incidenthantering, fjärrsupport, drift och förvaltning av befintlig infrastruktur och dessutom ”på platsen support”. Andra arbetsuppgifter som kan vara aktuella är projekt och utredningsarbete samt analyser och dokumentation. Det kommer finnas möjligheter till specialisering och fördjupning inom vissa kompetensområden. Det gemensamma är att vara med och stötta där man kan tillföra sin egen kompetens eller delaktighet.

Vi är redan ett härligt gäng och ser fram emot att utöka ytterligare med nya medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig:
- med lägst gymnasieexamen eller motsvarande inom IT eller som har erfarenhet av liknande arbete
- som är uppdaterad på virtualiseringsprodukter, främst Hyper V och VMware
- har flerårig erfarenhet av Microsoft AD, policyhantering och DNS administration
- har mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift
- har körkort av minst klass B

Övrigt meriterande:
- Kunskap och erfarenhet av Microsoft SCCM, SCOM, VMM och DPM
- Kunskap och erfarenhet av Powershell eller annan scriptning
- Kunskap och erfarenhet av Microsoft Exchange och Microsoft Lync/Skype for Business
- Erfarenhet av Novell och ZENwork
- Kunskap och erfarenhet av ITIL i en driftorganisation
- Arbete i offentlig förvaltning

Vi förväntar oss av dig att du är en person som är ansvarsfull, resultatorienterad, drivande, utåtriktad och lyhörd. Du är dessutom självgående med ett strukturerat och analytiskt arbetssätt samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett kundfokus med en vilja till ständig förbättring.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-12-03

Referensnummer:   A673439

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Azra Prepic
Tjänsteansvarig Sydnärkes IT-förvaltning
0585-481 19

azra.prepic@it.sydnarke.se
Rikard Olsson
IT-chef Sydnärkes IT-förvaltning


rikard.olsson@it.sydnarke.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare
Nås via växeln
0585-487 00 (vxl)

Övrigt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.