jobb just nu!

Utredare inom Marknadskontroll

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är en nationell myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten är placerad i Karlskrona och har ca 250 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Till enheten Hållbara byggnader och byggprodukter söker vi en utredare inom Marknadskontroll för en tidsbegränsad anställning på ett år.

På enheten ansvarar vi bland annat för EU-relaterade frågor. I rollen som utredare kommer du att arbeta med myndighetsutövning inom området marknadskontroll av byggprodukter. Du kommer att ingå i ett team med blandade kompetenser där vi samarbetar om att värdera insamlad dokumentation och provningsresultat som utgår från tekniska standarder och vid behov vidta administrativa åtgärder. Arbetet består av kommunikation med företag och organisationer, mestadels skriftligen men även muntligt samt besök. Du behöver därför vara beredd att resa i tjänsten och känna dig bekväm med att tala inför grupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning på minst kandidatnivå, men företrädesvis på mer avancerad nivå med juridisk, naturvetenskaplig eller materialteknisk inriktning. Vi tror att du är i början av din karriär. Det är önskvärt om du har kunskap om svensk bygglagstiftning, EU-rätt och/eller teknisk kunskap inom byggområdet. Tidigare arbete med myndighetsutövning eller tillsynsarbete inom andra områden är meriterande. Vi värdesätter även goda kunskaper i teknisk svenska och engelska både i tal och skrift. Då du kommer att arbeta med EU-relaterade frågor värdesätter vi även om du kan något annat EU-språk.

Då arbetet ofta sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och har förmågan att kommunicera tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. I arbetsuppgifterna ingår myndighetsutövning vilket medför krav på saklighet, professionalitet och en hög grad av servicenivå. Du ska även kunna hantera sekretessbelagd information. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Placeringsort: Karlskrona
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   7370/2017

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.