jobb just nu!

Avdelningsjurist

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet under Näringsdepartementet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Boverkets avdelningar stöds idag av avdelningsjurister i kvalificerade juridiska frågor. På grund av att ärendena ökat söker vi ytterligare en avdelningsjurist, för en tidsbegränsad anställning på ett år.

Du kommer att arbeta med juridiska uppgifter som spänner över flera rättsområden, främst med fokus på frågor kopplade till plan- och bygglagen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att
• ta fram rättsutredningar
• kvalitetssäkra utredningar, beslut och avtal
• skriva yttranden och delta i remissarbete
• utföra olika utredningsuppdrag
• ge stöd och råd i verksamhetens förekommande juridiska frågor
• bereda ärenden gentemot GD

Du kommer även att till viss del arbeta strategiskt och operativt med juridiska frågor kopplade till uppdraget PBL kompetensinsatser.

Arbetet innebär nära samarbete med övriga avdelningsjurister och rättschefen. Du kan komma att ersätta rättschefen vid dennes frånvaro.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
• jur.kand. examen eller juristexamen
• flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom Boverkets ansvarsområde, företrädesvis av PBL
• goda kunskaper i förvaltningsrätt
• goda kunskaper i föredragningsteknik, gärna från domstol
• mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med upphandling eller EU-frågor.

Du ska kunna arbeta effektivt med höga krav på kvalitet. Du är analytisk, har ett helhetsperspektiv och en mycket god förmåga att samverka med interna och externa aktörer. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan.

Rollen ställer stora krav på objektivitet och personlig integritet, vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Ett års anställning från anställningsdatum, med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde: Enligt överenskommelse
Placering: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-07-11

Referensnummer:   2795/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Peter Fransson
avdelningschef
0455-35 33 70

Anette Martinsson Lindsten
avdelningsjurist
0455-35 32 96

Fackliga företrädare
Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Klara Falk
Saco-S
0455-35 32 30

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Vismas Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.