jobb just nu!

Vi söker socialsekreterare

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Malung-Sälens kommun är norra Europas största vinterturismkommun. Förutom upplevelseindustrin, stora evenemang i världsklass och en snabbt växande turism har kommunen även ett rikt näringsliv samt en av Dalarnas mest företagsamma befolkning. Vi har också en spännande utveckling framför oss med planer för en internationell flygplats i Sälen.

Då vi står inför ett generationsskifte innebär det att vi kontinuerligt behöver rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Gemensamt för våra yrken är det viktiga mötet med människor och att vi ständigt arbetar för att utveckla servicen för alla som bor och verkar i Malung-Sälens kommun. Vårt fokus har resulterat i att vi har en individanpassad äldreomsorg i toppklass och en skola som placerar sig bland de främsta i landet.

Malung-Sälens kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi kan även erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Vill du också vara med och utveckla Malung-Sälens kommun? Sök jobb hos oss! Du hittar alla lediga jobb på www.malung-salen.se/ledigajobb

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill bli vår nya medarbetare som socialsekreterare till vår Barn- och ungagrupp.

Du kommer att arbeta som socialsekreterare inom Individ- och familjeomsorgen inom Malung-Sälens kommun, din arbetsgrupp består av fem socialsekreterare samt en samordnare. I barn- och familj, som även inkluderar två socialsekreterare som arbetar med ensamkommande barn samt en familjerättssekreterare, stöttar ni varandra i den dagliga verksamheten och genom mentorsskap skapar ni vägar för vidare utveckling och kunskapsutbyte. Goda relationer samt öppenhet genomlyser medarbetarskapet i hela vår verksamhet.

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bestå i att handlägga utredningar och insatser för barn 0-18 år utifrån Socialtjänstlagen(SOL) och Lagen om vård av unga(LVU). Du arbetar med myndighetsutövning utifrån aktuell lagstiftning och ditt uppdrag är att arbeta ur ett barnperspektiv.

Vi har ordinarie licens för BBiC.

Kvalifikationer

Vi söker en person med socionomexamen i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer SOSFS 20014:7 för arbete med barn. Du ska ha kunskaper inom aktuell sociallagstiftning, gärna med arbetslivserfarenhet inom socialtjänsten, men det är inget krav. Om du är nyutexaminerad har vi möjlighet att erbjuda ett introduktionsprogram där din mentor har en viktig roll.

Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, ta egna initiativ och vara lyhörd mot både dina medarbetare men även mot dem du möter i tjänsten. Din goda förmåga att ha "många bollar i luften" samt positiva inställning ser vi som egenskaper att högt värdera. Meriterande är att du har erfarenheter från arbete med stöd av BBiC.

Då resor förkommer i tjänsten ser vi gärna att du har körkort, om så inte är fallet lägger vi gemensamt upp en plan för att du ska kunna skaffa ditt körkort när du påbörjat din anställning. Körskola finns på orten.

När du arbetar hos oss har du stora möjligheter till att påverka och vara delaktig i verksamhetens framtida utveckling. Du ska ha ett genuint intresse för barn, unga och deras föräldrar.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-09

Referensnummer:   A661833

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktperson
Karin Birgersdotter
Enhetschef Individ- och familjeomsorg
0280-181 00 (växeln)

karin.birgersdotter@malung-salen.se
Facklig företrädare
Thomas Broman
SSR
0280-18100vxl

thomas.broman@malung-salen.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Malung-Sälens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknade.