jobb just nu!

Biologiskt undersökningsarbete

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi finns i Härnösand och är cirka 210 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Enheten för miljöutredningar och fiske ansvarar för prövning och tillsyn för såväl verksamheter som påverkar naturmiljön som vattenverksamhetsfrågor och hanterar också fiskefrågor i länet samt har ett nationellt uppdrag om utredningar om allmänt fiskeintresse vid miljöprövningar. Dessutom inryms kansliet för Vattenmyndigheten i Bottenhavets vattendistrikt i enheten.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kan anpassas efter dina kvalifikationer. Arbetet kan komma att läggas upp i projektform med planering, datainsamling (inventering av fiskvägar t.ex.), datasammanställning och rapportarbete. Det kan också bli fråga om mer renodlat biologiskt fältarbete med t.ex. inventering och dokumentation i fält av fiskvägar eller dammar som hindrar fiskvandring. Du kan också komma att bidra vid annan datainsamling i fält genom t.ex. provfiske eller andra biologiska undersökningar. Det kan även bli fråga om dataläggning av såväl insamlade som tidigare uppgifter om t.ex. dammar och fiskvägar.

Kvalifikationer

Du ska ha tillräcklig utbildning eller motsvarande kunskaper för att klara arbetsuppgifterna ovan. För arbete mer i projektform med analys och rapportarbete krävs akademisk examen med naturvetenskaplig inriktning eller motsvarande kunskaper. Det är önskvärt med erfarenhet av fältarbeten, både land- och vattenanknutna. Du ska kunna handha teknisk utrustning i fält såsom surfplatta, kameror, mätutrustning och kunna protokollföra/dokumentera i fält. God datorvana krävs.

Du ska kunna kombinera god samarbetsförmåga med en lika god förmåga att arbeta självständigt. Du bör också ha ett strukturerat arbetssätt. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningen är tidsbegränsad till och med 2018-12-31 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-3624-18

Gör ansökan

Övrigt

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering.

För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om alla människors lika värde.