jobb just nu!

Fritidspedagog alt. Fritidsassistent till Ormbergsskolan

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor.

På skolan går c:a 265 elever från förskoleklass till årskurs 6 samt fritidshem. Alla elever ingår i en åldershomogen basgrupp, men arbetar även över åldersgränserna i till exempel temaarbeten och uteverksamhet. Mitt i vår skola huserar särskolan med ca 10 barn. Särskolan ingår i en särskild organisation med egen rektor.

Vår vision är att Ormbergsskolan ska vara en skola i världsklass. Genom att vi utgår från alla elevers möjligheter och behov är vi en skola i ständig utveckling. Alla vuxna har ett gemensamt ansvar för alla elever och genom det ges varje elev förutsättningar att utvecklas till sin fulla potential. Varje elev ska lämna Ormbergsskolan med framtidskompetenser som mod & empati, kreativitet & drivkraft, självkänsla & självkännedom liksom grundläggande färdigheter och förmågor som reflektion, kommunikation och uthållighet.

Arbetsbeskrivning

Du ska tillsammans med lärare och fritidspedagoger arbeta i barn/elevgrupp under dagarna och på fritids under eftermiddagarna. Målsättningen för fritidsverksamheten är att skapa en miljö som främjar trygghet, social medvetenhet och självständighet. Eleverna erbjuds en meningsfull fritid, som stödjer dem i sin utveckling och uppmuntrar dem att ta egna initiativ.

Din tjänst innebär att du:
• Arbetar i ett väl fungerande arbetslag där man tar hand om varandra och har högt i tak där du delar ansvaret med övriga för pedagogisk utveckling samt elevers kunskapsmässiga och sociala utveckling.
• Ansvar för att bedriva fritidshemsverksamhet vilket innebär att planera samt göra uppföljningar av verksamheten, både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag.

Kvalifikationer

Fritidspedagogexamen eller examen från utbildning med inriktning mot fritidshem eller motsvarande.

Som person är du initiativrik, trygg i dig själv, har god empatisk förmåga samt har lätt för att förutse barns behov och även förändringar i behoven. Att vara strukturerad och arbeta utifrån givna rutiner ser vi som viktiga egenskaper. Du är flexibel och har stort tålamod.

Utöver detta ser vi att du:
• Vill och kan bidra till värdegrundsarbetet på skolan genom ett demokratiskt förhållningssätt som uppmuntrar till inflytande och samspel. Du är en god förebild för våra elever genom ditt bemötande av elever och personal i skolans alla aktiviteter.
• Har förmåga att stimulera och motivera elever till deltagande, utveckling och förbättrade resultat genom att ständigt söka nya vägar och lösningar.
• Du brinner för att utveckla pedagogiken och elevers lärande.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tidsbegränsad till: 2018-03-31

Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-25

Referensnummer:   A643884

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Johan Eriksson
Rektor
0920-454778

Fackliga företrädare
Lärarförbundet
Facklig organisation
0920-45 32 84

Lärarnas Riksförbund
Facklig organisation
0920-45 39 79

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-101029.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.