jobb just nu!

Boendestödjare/beteendevetare till resursenheten vuxen/boende, Hemlaås

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Vi på resursenheten vuxen/boende söker nu två boendestödjare till Hemlaås, som är ett permanent boende för vuxna med pågående alkoholmissbruk. Vårt mål är att ska skapa trygghet, meningsfullhet och ökad livskvalité för våra boende.

Arbetsbeskrivning

Som boendestödjare är du ansvarig för att stödja de boende både praktiskt och fysiskt med allt från kontakter med olika myndigheter till ADL-träning, det vill säga stöttning i olika vardagsmoment för att kunna tillgodose en fungerande vardagssituation. Du ansvarar också för olika aktiviteter för de boende, har uppsikt över deras hälsa och upprätthåller de ramar och överenskommelser som finns hos oss på boendet.

Som boendestödjare hos oss har du en insatssamordnarroll där du arbetar med stora kontaktytor, tillexempel myndigheter, landstinget och anhöriga. Du arbetar också tillsammans med andra enheter inom kommunen. Vi arbetar med MI (motiverande samtal) och ÅP och i vissa fall skattningsinstrument som ASI och Journal Digital. Dokumentation ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst tre års arbetslivserfarenhet av psykiatri, beroendeproblematik eller samsjuklighet.
Du som söker får gärna ha utbildning inom till exempel beteendevetenskap eller omvårdnad. Om du har någon YH-utbildning inom området är det meriterande.
Eftersom det ingår dokumentation i den här tjänsten är det viktigt att du behärskar det svenska språket i tal och skrift, och att du kan använda dig av IT som ett stöd i ditt arbete.
Om du har kunskaper i MI, erfarenhet av arbete med återfallsprevention eller utbildning i ASI är det ett plus. Utöver detta krävs det att du har körkort B.
Som person behöver du vara respektfull och ha ett gott bemötande. Det här är en tjänst för dig som är tydlig och rak och kan sätta gränser. Om du är flexibel och trygg i dig själv och dina värderingar kommer du trivas hos oss!
Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse
Heltid, schemalagd arbetstid, dag, kväll och helg

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-22

Referensnummer:   3403

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktperson
Johanna Tollan
Rekryteringskonsult
016-710 31 49

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.