jobb just nu!

Expert VVS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

Verksamheten på enheten Hälsa och bygg omfattar bland annat framtagning, revidering och uppföljning av Boverkets byggregler och övriga föreskrifter samt olika utredningsuppdrag. Enheten ansvarar även för regeringsuppdraget att förstärka arbetet för en god inomhusmiljö.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på aktuella uppdrag. Du kommer att svara på externa frågor och göra/leda utredningar inom olika områden kopplat till din kompetens.

I rollen som expert kommer du att medverka i arbetet med att utveckla och följa upp Boverkets byggregler särskilt med frågor som rör VVS-tekniska installationer.

Du kan se byggnaden i ett sammanhängande system av projektering, byggande, brukande och förvaltning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flera års yrkeslivserfarenhet av arbete med projektering av installationstekniska system för ventilation, värme och sanitet i byggnader för att uppfylla kraven i Boverkets byggregler, BBR. Du har aktuell erfarenhet av att ha arbetat med VVS-projektering i Sverige under de senaste åren.

I grunden har du en civilingenjörsutbildning eller liknande som omfattar kurser på masternivå i byggnadsfysik och installationsteknik, alternativt en kortare ingenjörsutbildning och flerårig erfarenhet av projektering av byggnadsfysikaliska och /eller installationstekniska frågor.

Det är meriterande om du har
-projekterat flerbostadshus, kontor och sjukhus,
-erfarenhet av att leda och delta i utredningar,
-goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi arbetar ofta i grupp. Det är därför viktigt att du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och en god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. Du har lätt att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde: enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona eller Malmö

Ansökan

Referensnummer:   1433/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.