jobb just nu!

Kravanalytiker

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

Boverket är i en intensiv utvecklingsfas och arbetar aktivt med digitalisering och automatisering av processer och därmed söker vi nya medarbetare. IT-enheten har det övergripande ansvaret för all IT på Boverket och omfattar så väl användarstöd, system-förvaltning, utveckling som daglig drift av IT-system. Arbetet innebär att medarbetarna på enheten arbetar såväl operativt som strategiskt.

I rollen som kravanalytiker driver du arbetet med att fånga krav från verksamheten antingen inom förvaltning av befintliga system eller i projekt vid nyutveckling. Du kan vara inblandad i flera projekt och uppdrag, vilket ställer krav på att du kan byta fokus och växla mellan våra verksamhetsområden.

I dina arbetsuppgifter ingår att:
• genomföra förstudier
• planera, driva kravarbetet och genomföra workshops
• fånga, förtydliga och dokumentera krav
• kommunicera och följa upp krav i utvecklingsarbetet och upphandlingar
• utveckla kravmetodik och arbetssätt kring kravhanteringen

Arbetet innebär att vara länken mellan verksamhet och teknik, vilket medför nära samarbete med representanter från verksamheten, IT-arkitekter, upphandlare, projektledare, produktägare, scrum masters, utvecklare och testare.

Boverket köper sin systemutveckling av externa leverantörer vilket innebär att du blir en nyckelresurs i arbetet med kravställningar i så väl nya upphandlingar som avrop inom våra befintliga avtal hos externa leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill fördjupa dig inom rollen som kravanalytiker och leda Boverkets metodarbete inom kravanalysområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kravarbete inom IT-området och olika kravfångstekniker så som user stories, personas, och användningsfall, samt erfarenhet av hur teknikerna lämpligast används i olika situationer. Du ska ha god kunskap om moderna systemutvecklingsmetoder och det är meriterande om du deltagit i större utvecklingsprojekt med omfattande kravarbete. I grunden har du en aktuell akademisk examen inom t ex informatik eller systemvetenskap. Alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens som Boverket bedömer likvärdig.

Du ska ha god analytisk förmåga och lätt för att sätta dig in i komplexa problem samtidigt som du har en helhetssyn utifrån verksamhetens behov och kan se hur kravställningen påverkar IT-lösningen.

Du har ett starkt intresse av:
• process- och informationsmodellering
• agila och användarcentrerade metoder
• att facilitera workshops

För att lyckas som kravanalytiker på Boverket måste du vara kreativ, flexibel, anpassningsbar och lyhörd. Du måste också vara duktig på att ställa motfrågor och ha uthålligheten att ta reda på de egentliga behoven och kraven även när verksamheten har levererat sina svar. Dessutom behöver du ha förmågan att hantera och förstå människor.

Som person är du utåtriktad, självgående, kvalitetsmedveten, strukturerad och noggrann. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och visar ett engagemang som smittar av sig och skapar delaktighet i vår organisation. Du har en pedagogisk förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper samt din vilja att utvecklas som kravanalytiker.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   2807/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.