jobb just nu!

Samhällsplanerare/planarkitekt

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.
Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil.
I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv.
Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer.
Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar.

Planeringsverksamheten inom Samhällsbyggnad arbetar med hela samhällsbyggnadsprocessen och dess utvecklingsprojekt, från översiktsplanering och detaljplanering, till genomförande och förverkligande av planer och försäljning av mark. Vi bygger, utvecklar och förvaltar kommunens gatu-, stads- och parkmiljöer samt skogs- och naturmiljöer för att tillsammans bygga det samhälle som vi alla kan trivas i.
Planeringsverksamheten arbetar flexibelt utifrån gruppens erfarenheter och kunskaper vilket innebär ett variationsrikt arbete som präglas av öppenhet och engagemang.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta med strategisk fysisk planering av stad och landsbygd? Vi erbjuder nu tjänster dels med fokus på strategisk översiktsplanering och dels med fokus på detaljplanering för attraktiva bostads-, handels- och verksamhetsområden.
Du driver projekt både självständigt och tillsammans med andra inom förvaltningen inom översiktsplanering, fördjupningar av översiktsplanen och tematiska tillägg, detaljplanering eller andra strategiska frågor som till exempel regionala infrastrukturfrågor. Du ska sprida, kommunicera och implementera samhällsbyggnadsprocessen och samverka med en bredd av olika aktörer.
Vi söker dig som brinner för stad- och landsbygdsutveckling och som vill vara med och bygga framtidens Nybro.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad samhällsplanerare/planarkitekt eller har annan erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Det är en fördel om du har erfarenhet av att upprätta översiktsplaner eller detaljplaner och driva projekt.
Du drivs av en vilja av att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat med hög kvalitet. Du tar egna initiativ och ser möjligheter till utveckling och förbättring. Du är en person som är strukturerad i ditt arbete.
Omfattande interna och externa kontakter förutsätter att du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och god förmåga att förmedla information, både i tal och skrift. Du har god datorvana och det är en fördel om du har erfarenhet av Geosecma for ArcGIS. Vi lägger stor vikt på din personliga lämplighet och förmåga att kunna ta egna initiativ.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillsättning sker snarast möjligt.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-31

Referensnummer:   17-132

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Jessica Dahl
bitr. Samhällsbyggnadschef/planeringschef
0481-45368

jessica.dahl@nybro.se
Fackliga företrädare
Lise Svensson
SA
0481-453 67

lise.svensson@nybro.se
Karolina Persson
Vision
0481-453 83

karolina.persson@nybro.se

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare.