jobb just nu!

Kvalitetssäkringssamordnare till IPS enheten

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd, samt vuxenutbildning. Målet är att bidra till fler jobb, fler i jobb genom en mängd olika arbetsmarknadsinsatser. Några exempel är trainee, jobb öronmärkta för personer med funktionsnedsättning, satsning på specialpedagogisk enhet inom vuxenutbildningen samt satsning på ett framtida Yrkeshögskolecenter.

IPS-enheten arbetar proaktivt med att stötta personer med intellektuella, psykiska eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Målet för verksamheten är att få brukarna att hitta, få och behålla ett jobb eller en sysselsättningsplats.

Arbetsbeskrivning

Som kvalitetssäkringssamordnare arbetar du självständigt med att leda och fördela arbetet, utveckla och kvalitetssäkra arbetsspecialister och arbetshandledare i deras arbete med brukare. Vår enhet jobbar aktivt med IPS, individual placement and support, som arbetsmodell i verksamheten. Som kvalitetssäkringssamordnare är det viktigt att du finns som en resurs och coachande stödfunktion till arbetsspecialister och arbetshandledare när det gäller planering, arbetssätt, genomförande och uppföljning.

En stor och viktig del av din roll är att hålla i regelbunden handledning. Handledningen hålls både individuellt och i grupp i specifika brukarärenden utifrån IPS som metod. Du tar fram och sammanställer statistik enligt rutin och när det efterfrågas i samverkan med andra KSS. Samverka med andra aktörer internt och externt.
För att lyckas i rollen behöver ha ett driv och engagemang för verksamhetsutveckling och att bidra till en god arbetsmiljö är viktigt för dig. Du ansvarar för att upprätthålla IPS som metod med fokus på kvalité och arbetsmodell.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning (motsvarande 2 år) som till exempel socionom, beteendevetare, arbetsterapeut, pedagog eller annan högre utbildning som arbetsgivaren anser vara adekvat. Det är viktigt för oss att du har aktuell yrkeserfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning, intellektuell och/eller psykisk, neuropsykiatrisk funktionsnedsättningar. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du har kunskap om IPS och ICF som arbetsmetod.

Eftersom det ingår dokumentation i tjänsten behöver du kunna uttrycka dig bra på svenska – i både tal och skrift.
Har du arbetslivserfarenhet av IPS som arbetsmetod och aktuell yrkeserfarenhet av arbete med arbetsgivarkontakter ser vi det som starkt meriterande. Vi ser det som starkt meriterande om du inom de senaste fem åren arbetat i en arbetsledarfunktion och har erfarenhet av handledning.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för enhetens framgång och för att lyckas i rollen krävs bland annat att du strukturerad och kan lägga upp sitt arbete, följa upp och utvärdera, är social och har lätt för att samarbeta och skapa förtroende. Vi tror också att du behöver vara drivande, lösningsfokuserad och ha en möjlighet att arbeta självständigt har ett coachande förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-05-15

I mitten av maj eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-03-05

Referensnummer:   3520

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Malin Gustafsson
Rekryteringskonsult
016-7102813

Annika Ehlin
Enhetschef
016-710 39 01

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.