jobb just nu!

Utvecklingsledare Kvalitet och styrning

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Här i Falkenbergs kommun kan du göra stor skillnad. Vårt uppdrag är att erbjuda god kommunal service i livets alla skeden. Vi är också med och utvecklar Falkenberg som plats. 2030 vill vi vara 50.000 invånare.

Nu söker vi en utvecklingsledare med fokus på kvalitet och styrning. Tjänsten ryms inom kommunstyrelseförvaltningens utvecklingsavdelning, en del av verksamheten som har fokus på utveckling och styrning av hela kommunorganisationen. Utvecklingsavdelningen består av flera utvecklingsledare med olika kompetenser som tillsammans driver utvecklingsfrågor i kommunen.

Arbetsbeskrivning

Ett viktigt utvecklingsområde för Falkenbergs kommun är kvalitetsarbetet på den kommunövergripande nivån. Kommunen behöver utveckla det kommungemensamma kvalitetsarbetet både utifrån systematik och innehåll och fortsätta utveckla kommunens styrmodell. Du kommer att vara en viktig del i att utveckla ett kommungemensamt förhållningssätt kring processorientering och kunddriven verksamhetsutveckling.

Som utvecklingsledare i vår verksamhet kommer du arbeta utifrån kommunstyrelsens uppdrag att leda/styra, samordna, följa upp och utveckla hela kommunorganisationen. Du kommer att leda utvecklingen av och samordna det kommunövergripande kvalitetsarbetet i kommunen. Ditt arbetsområde kommer främst handla om kvalitet och styrning men du kommer även att vara ett stöd för organisationen i andra strategiska utvecklingsfrågor. Du kommer att driva processer och projekt av kommunövergripande/kommungemensam karaktär.

Vårt arbetssätt är kundorienterat och konsultativt då vi stöttar och driver på i övergripande frågor. Du använder och utvecklar metoder, verktyg och arbetssätt som säkerställer systematik och kvalitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med styrning, kvalitet och utveckling på en övergripande nivå i en större organisation. Du ska ha akademisk utbildning, gärna inom kvalitetsledning, styrning, organisation eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Du ska även ha ett starkt intresse av att bidra till att utveckla kommunen som helhet.

Som person är du kontaktskapande, tydlig och strategisk. Det är viktigt att du är bra på att se möjligheter, ta initiativ och hantera komplexa sammanhang för att kunna planera, driva och fullfölja processer. Eftersom du kommer att arbeta övergripande med utveckling, uppföljning och analys är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är analytisk och kan arbeta konsultativt.

Det är viktigt med erfarenhet av processledning och projektledning. Mycket kommer att handla om att driva förändring i organisationen varför det är viktigt med kunskap om organisationskultur, förändringsarbete och lärande i organisationer. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är önskvärt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-27

Referensnummer:   A705723 - 2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Paulina Claesson
Chef utvecklingsavdelningen
0346-88 63 54

paulina.claesson@falkenberg.se
Facklig företrädare
Facklig representant
nås via kommunens Kontaktcenter
0346-88 60 00

Övrigt