jobb just nu!

Rektor till S:t Botvids gymnasium

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

S:t Botvids gymnasium är en av fyra kommunala gymnasieskolor i Botkyrka kommun. S:t Botvid ligger centralt i Hallunda i norra Botkyrka och har ca 550 elever på nationella programmen Na, Sa, Ha, Ek och Es (spetsutbildning nycirkus) samt på introduktionsprogrammen, huvudsakligen språkintroduktion. Skolan ansvarar även för kommunens gymnasiesärskola, med nationella program mot hälsa, vård och omsorg, hantverk och produktion samt administration, handel och varuhantering och det individuella programmet. Där går ca 85 elever. Som rektor ansvarar du bl.a. för en ledningsgrupp med biträdande rektorer och en intendent. Det övergripande verksamhetsansvaret inkluderar budget- och personalansvar. Skolan har en stabil personalgrupp på 130 personer som har arbetet länge på skolan.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en rektor som kan leda S:t Botvid genom synlighet och tydlighet både inom och utom skolan. Uppföljning av verksamheten som en självklar del av det systematiska kvalitetsarbetet. Snabba reaktioner på resultaten som ger ett lärande för både elever och personal. Detta omfattar självklart också arbetsmiljön för alla. Ett ansvar som tas genom att arbeta både med delaktighet och ansvar.
Skolans betydelse för närsamhället gör att samverkan med många andra samhällsaktörer är mycket betydelsefull. Detta gäller självklart också regionalt.

I många situationer kommer snabba och välgrundade beslut att behövas för att anpassa skolans verksamhet. En flexibel, lärande och inkluderande studiemiljö för alla elever oavsett skolbakgrund och skolform är vad skolan ska kännetecknas av. Dessutom leder du skolan som en del av alla gymnasieskolor i Botkyrka och ser din ledarroll i det sammanhanget.

Kvalifikationer

Erfarenhet som skolledare på gymnasieskolan är ett krav.
Avslutad rektorsutbildning är önskvärd.
Förtrogenhet om styrdokumenten är nödvändigt, både vad avser det breda programutbudet och de båda skolformerna.
Erfarenhet av nyanländas lärande och gymnasiesärskola är meriterande.
Dokumenterad erfarenhet att leda genom andra är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-06-02

Referensnummer:   A686281

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Anna Widing Niemelä
Verksamhetschef gymnasieskola
070-886 13 81

Facklig företrädare
Fackliga företrädare
Kontakta växeln
08-53061000

Övrigt

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.