jobb just nu!

Naturvårdshandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Naturprövningsenheten söker en erfaren naturvårdshandläggare med fördjupade kunskaper inom naturvård kopplat till vattenmiljöer. Anställningen är en visstidsanställning på heltid till den 31 december 2018, men möjlighet till förlängning kan finnas. Tillträde den 1 april eller enligt överenskommelse. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö.

Naturprövningsenheten består idag av 14 medarbetare med kompetenser inom biologi, ekologi, natur- och landskapsvård. Enheten är en del av miljöavdelningen och ansvarar för prövning och tillsyn av bl.a. biotopskydd, strandskydd, naturreservat, Natura 2000, artskydd och landskapsbildskydd, d.v.s. miljöbalkens 7, 8 och 12 kapitel. Vi bevakar även art- och områdesskydd i övriga ärenden som hanteras av länsstyrelsen. Vi strävar efter en effektiv och rättssäker handläggning i syfte att uppnå en hållbar samhällsutbyggnad med stort hänsynstagande till våra regionala miljökvalitetsmål. Antalet ärenden har ökat kraftigt senaste året och vi behöver därför förstärka gruppen med ytterligare en medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du kommer att handlägga ärenden som rör tillstånd och dispenser inom art- och områdesskydd samt anmälan om samråd vid påverkan av naturmiljön (12:6 samråd). Du kommer i första hand att ha ansvar för sådana ärenden som innehåller frågor om olika vattenmiljöer, men du kommer även att hantera andra typer av ärenden. Du har ett stort eget ansvar för utredning, bedömning och beslut, men kommer att ingå i ett gott arbetsteam med många kunniga och erfarna kollegor att stämma av med.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och miljöavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har en natur- eller miljövetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot naturvård, ekologi eller limnologi. Du behöver också ha utbildning i miljöbalken samt gärna erfarenhet av myndighetsutövning i offentlig verksamhet. Har du erfarenhet inom ärendehanteringssystemet Platina är det meriterande. B-körkort är ett krav då det i handläggningen av ett ärende ibland behövs fältbesök.

Som handläggare hos oss tar du stort ansvar för ditt eget arbete och det är därför viktigt att du trivs med att utföra ditt arbete självständigt. Handläggningen gynnas också av samarbete med andra och du behöver därför ha god samarbetsförmåga samt gilla att diskutera perspektiv med dina kollegor. Du är van vid att göra bedömningar och vid att både fatta och skriva väl avvägda beslut. Arbetet innebär också mycket kontakt med verksamhetsutövare, allmänhet, myndigheter samt kommuner och din kommunikativa förmåga är därför viktig för att nå ut med beslut och budskap. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde den 1 april eller enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   112-4295-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.