jobb just nu!

Jämställdhetsutvecklare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Länsstyrelsen söker en jämställdhetsutvecklare till samhällsbyggnadsavdelningens enhet för social hållbarhet. Anställningen är en visstidsanställning på ett år med placering på kontoret i Malmö och med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Enheten för social hållbarhet med 16 medarbetare arbetar för en socialt hållbar utveckling i Skåne med uppdrag inom främst mänskliga rättigheter, jämställdhet, folkhälsa och brottsförebyggande arbete. Vårt arbete är av främjande och förebyggande karaktär vilket innebär att stödja och samordna andra aktörer i deras arbete med frågor som rör social hållbarhet och utvecklingsfrågor.


Arbetsuppgifter

Som jämställdhetsutvecklare bidrar du till att föra ut de jämställdhetspolitiska målen i länet och utgör ett stöd för det interna jämställdhetsarbetet. Du arbetar nära Länsstyrelsens särskilt sakkunniga i jämställdhet och är en del av enhetens team för jämställdhet och mänskliga rättigheter. I teamet arbetar ni tillsammans med olika uppdrag, men du tar ett särskilt ansvar för att utveckla verksamhet utifrån jämställdhetsstrategin www.ettjamstalltskane.nu med fokus på de aktörer som anslutit sig till strategin.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och samhällsbyggnadsavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Du som söker har en lämplig högskoleutbildning, gärna inom genusvetenskap, och har god kunskap om de jämställdhetspolitiska målen och dess inriktning. Du ska ha erfarenhet av strategiskt arbete och kan omsätta policy till handling. Du har arbetat med jämställdhetsfrågor och med jämställdhetsintegrering i praktiken.

Som person har du förmåga att samarbeta med många olika aktörer, såväl internt som externt, och har lätt för att ta och förvalta kontakter. Du är en duktig pedagog som kan skapa engagemang och har en god kommunikativ förmåga, såväl i tal som i skrift. Du har en personlig mognad, är självgående och har en drivkraft att utveckla det gemensamma arbetet. Vidare är du strukturerad och har en analytisk förmåga, vilket innebär att du är duktig på att organisera och följa upp eget arbete liksom resultat. Vi ser gärna att du har kunskap om sociala hållbarhetsfrågor och att du har god kännedom om kommunal och statlig verksamhet. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   112-4332-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.