jobb just nu!

Jurist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsenLänsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten. Vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Vi bevakar också Norrbottniska intressen på det nationella planet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. Hos oss arbetar omkring 270 personer inom avdelningarna miljö, samhälle ,näringsliv och verksamhetsstöd. Länsledningen består av landshövding och länsråd.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare på Länsstyrelsens rättsenhet får du en bred insyn i många av samhällets olika rättsområden. Rättsenheten arbetar vi med olika överklagningsärenden där vi är överinstans, främst överklagade kommunala beslut enligt plan- och bygglagen och miljöbalken. Inom området tillstånd och tillsyn handlar det om bevakningsföretag, överförmyndare, stiftelser, medborgarskap och begravningsfrågor. Vi arbetar också med andra typer av förvaltningsärenden såsom trafikföreskrifter och administration av allmänna val. Att ge råd och stöd i juridiska frågor till Länsstyrelsens övriga verksamheter är också en del i vårt arbete. Vi deltar också i utarbetande av remissvar till regeringen i olika ärenden.

Vi söker nu en jurist som är intresserad av nya utmaningar på en spännande arbetsplats.

Du kommer i huvudsak att arbeta med överklagningsärenden enligt miljöbalken och plan- och bygglagen men även ge råd och stöd i juridiska frågor till vår övriga verksamhet. Handläggning eller på annat sätt medverkan i enhetens andra ärenden kan även det bli aktuellt.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som:
• har juristexamen/utbildning eller motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig.
• har god förmåga att kommunicera vårdat, enkelt och begripligt både muntligt och skriftligt på svenska.

Det är en fördel om du:
• har erfarenhet från arbete med miljöfrågor, plan- och byggfrågor och/eller förvaltningsrätt vid domstol och/eller myndighet eller kommun.
• erfarenhet av att arbeta med juridiska frågor som föredragande och eller beslutande
• har erfarenhet från relevant arbete inom offentlig sektor
• har tingsmeritering

Som person är du analytisk, noggrann och har förmåga att utreda och analysera rättsliga frågeställningar. Du är utåtriktad, flexibel och har lätt för att samarbeta och bygga goda relationer samtidigt som du har hög integritet.

Arbetsprov kommer att vara aktuellt för dig som kallas till intervju.

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på maximalt sex månader.

Ansökan

Referensnummer:   112-1517-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

Vi kan erbjuda
• en bra arbetsmiljö
• goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• generösa möjligheter till flexibel arbetstid
• friskvård och motion på arbetstid.

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli är av stort värde inom Länsstyrelsen eftersom dessa nationella minoritetsspråk finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.