jobb just nu!

Erfarna jurister med fokus på planerings- och byggfrågor

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På grund av pensionsavgångar för två av våra mest erfarna jurister, söker vi nu två ersättare som kan fortsätta driva och utveckla det juridiska arbetet kopplat till samhällsutveckling, planering och den byggda miljön! En av befattningarna kommer att ha placering på enheten för strategisk planering och den andra befattningen kommer att ha placering på enheten för plan och bygg.

För båda befattningarna innebär arbetet följande:
Du kommer att har en viktig roll i att påverka, forma och tolka PBL-lagstiftningen genom bland annat regeringsuppdrag och remisser. Du kommer också att vara delaktig i att ta fram vägledning till plan-och bygglagen.

På enheten för strategisk planering innebär arbetet bland annat fördjupning av juridiken inom översikts- och regional planering, riksintressesystemet och miljöbedömningar. På enheten för plan och bygg innebär arbetet fördjupning av juridiken i frågor inom detaljplanering, lov- och byggprocessen. Arbetena bedrivs i huvudsak i projektform och i olika arbetsgrupper med bred medverkan från såväl interna som externa aktörer. Vissa uppgifter, som remisser från domstolar, departement och andra myndigheter, genomförs självständigt eller i mindre grupper.

Du kommer att ha stora möjligheter att forma dina egna arbetsuppgifter. Du kommer att ingå i ett team med både jurister och andra kompetenser på enheterna, och kommer också att ha möjlighet till kompetensöverföring från en senior jurist med gedigen erfarenhet av plan- och bygglagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av relevant arbete inom statlig/kommunal verksamhet alternativt som jurist i privat sektor med motsvarande frågor (som i offentlig sektor). Med din erfarenhet har du vanan och förmågan att resonera, utvärdera, utveckla och sätta de juridiska frågorna i sitt sammanhang. I grunden har du en juristexamen.

Företrädesvis bör du ha erfarenhet av juridiska frågeställningar om plan- och bygglagstiftningen och angränsande lagstiftning, till exempel miljöbalken. Alternativt har du en bred och gedigen juridisk erfarenhet, och ett stort intresse för våra frågor, som gör det enkelt för dig att specialisera dig inom PBL. För arbetet på Plan och bygg är det meriterande med erfarenhet inom detaljplaneområdet.

Det är meriterande om du har
- erfarenhet av att arbeta med utredningar och van att jobba i uppdrags-/projektform
- erfarenhet av författningsskrivning
- erfarenhet av projektledning
- domstolserfarenhet
- ett stort intresse för plan- och bygglagstiftningen och dess utveckling
- erfarenhet och intresse av fastighetsrätt/infrastrukturrätt/miljörätt eller annan angränsande lagstiftning.

Det är viktigt i ditt jobb att du kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt på svenska i tal och skrift. Som person är du analytisk, lyhörd och samarbetsorienterad. Du ska trivas att arbeta i grupp och dela med dig av dina kunskaper internt och externt. Du ska även kunna arbeta självständigt och strukturerat, och snabbt kunna växla mellan olika frågeställningar. Det är positivt om du trivs med att framträda muntligt i olika sammanhang. Dina personliga egenskaper värderas högt.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-20

Referensnummer:   2796/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktpersoner
Anette Löfgren
enhetschef Plan och bygg
0455-35 31 97

Carl-Magnus Oredsson
tf enhetschef Strategisk planering
0455-35 33 53

Fackliga företrädare
Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Klara Falk
SACO-S
0455-35 32 30

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.