jobb just nu!

Jurist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter

På Tillsynsenheten arbetar vi bland annat med marknadskontroll av byggprodukter, tillsyn över att energideklarationer upprättas samt tillsyn av kommunernas hantering av bostadsanpassningsbidraget för personer med funktionsnedsättning. Då enheten är i behov av förstärkning söker vi en jurist för en tidsbegränsad anställning på ett år. Arbetsuppgifterna består framförallt av handläggning av proaktiva och reaktiva marknadskontrollärenden.

Du kommer att ingå i ett team med blandade kompetenser där vi samarbetar om att värdera insamlad dokumentation och provningsresultat och vidta administrativa åtgärder när så behövs. Arbetet består av kommunikation med företag och organisationer, mestadels skriftligen men även vid besök. Du måste därför vara beredd på att resa i tjänsten och tala inför grupp.

Kvalifikationer

Vi tror att du är i början av din karriär. Det är önskvärt om du har kunskap om svensk bygglagstiftning och/eller EU-rätt. Vi bedömer tidigare arbete med myndighetsutövning eller tillsynsarbete inom andra områden meriterande. Vi värdesätter goda kunskaper i teknisk svenska och engelska både i tal och skrift. I grunden har du en jur. kand., juristexamen eller annan relevant juridisk akademisk utbildning.

Då arbetet oftast sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan kommunicera tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. I arbetsuppgifterna ingår myndighetsutövning, vilket medför krav på saklighet, professionalitet och en hög grad av servicenivå. Du ska kunna hantera sekretessbelagd information. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 1 år från tillträdesdatum. Tillträde: Enligt överenskommelse
Placering: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   2804/2018

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.