jobb just nu!

Vill du vara med och utveckla framtidens kvalitetsregister?

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella Kvalitetsregister bidrar till ökad kvalitet i vård och omsorg och ger kunskap om hur vården och omsorgen fungerar och kan förbättras. Det finns för närvarande finns drygt 100 nationella kvalitetsregister i drift med gemensamt ekonomiskt stöd från sjukvårdshuvudmännen och staten. Kvalitetsregistersystemet står inför stora förändringar i såväl styrning, organisation, drift och utveckling. Vi söker nu dig som på nationell nivå vill vara med på denna förändringsresa och bidra till att nationella kvalitetsregister blir en integrerade del av kunskapsstyrningen av hälso-och sjukvården.

Kansliet för Nationella Kvalitetsregister är placerat på Sveriges Kommuner och Landsting inom avdelningen för vård och omsorg.

Arbetsbeskrivning

Din roll kommer att bestå av att bistå i strategiska frågor och att vara operativ utifrån fattade beslut.

Du kommer bl a bereda ärenden samt initiera och driva aktiviteter för att driva registerutvecklingen framåt. En annan viktig del är att företräda registerområdet och samverka med andra organisationer och aktiviteter. Du kommer även arbeta med kvalitativa och kvantitativa analyser av registrens utveckling samt att bidra till registerutvecklingen genom att identifiera förbättringsområden.

Du kommer även att med utgångspunkt i uppdraget planera och leda möten med olika intressenter.

Kvalifikationer

Du som söker har relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av strategiskt arbete och utredningsarbete. Det är viktigt att du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och att du har kunskaper om kvalitetsregister eller om annat närliggande kvalitetsarbete inom hälso-och sjukvården. Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalitativt och kvantitativt analysarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är självgående, och att du tar egna initiativ och eget ansvar. Du trivs med att ge service och är skicklig på på att hantera externa kontakter. Du kan snabbt sätta dig in i nya områden. För att lyckas i rollen behöver du även ha kännedom om strukturerna inom hälso-och sjukvården samt god analytisk och strategisk förmåga.

Då rollen innebär att både ta fram och bereda underlag samt att vara föredragande inför olika typer av intressenter är det av stor vikt att du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift samt erfarenhet av att tala inför grupper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Visstidsanställning tom 181231. Tillträde snarast, efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-13

Referensnummer:   A695946

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Mari Forslund
Sektionschef
08-452 75 65

Marie Lawrence
Kansliansvarig
08-452 76 48

Fackliga företrädare
Gill Wingbo
Vision
08-452 76 89

Kerstin Blom Bokliden
Saco
08-452 78 60