jobb just nu!

Planeringsarkitekt, vikariat

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Enheten för plan och bygg arbetar med frågor som rör detaljplan, lov och byggprocessfrågor med fokus på lagtolkning och vägledning. Då en av våra medarbetare ska vara tjänstledig under ett år, söker vi nu en vikarie.

I din roll som planeringsarkitekt kommer du att:
- ta fram råd och vägledning till plan- och bygglagen inom framförallt detaljplan.
- delta i och hålla i arbetet med regeringsuppdrag och projekt inom området.
- ge förslag och lämna synpunkter på författningsändringar.
- delta i arbetet med Boverkets uppföljningsarbete inom plan- och bygglagen, följa upp och utvärdera tillämpningen av PBL och processer knutna till lagen.
- arbeta med kunskapsförmedling och nätverkande i olika former tillsammans med kommuner, länsstyrelser och byggbranschen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning i fysisk planering, utbildning till landskapsarkitekt, arkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande. Du bör ha en master/magisterutbildning, alternativt en längre arbetslivserfarenhet kopplat till våra frågor.

Du bör ha kommunal eller statlig erfarenhet från arbete med frågor om plan- och bygglagen med inriktning på detaljplanering. Genom ditt arbete är du uppdaterad i aktuella lagförändringar inom området, samt van vid att muntligt och skriftligt vägleda såväl enskilda som professionella aktörer. Tidigare arbete med utredningar och rapporter är meriterande.

Vi söker dig som har ett stort intresse för frågor kring samhällsutveckling och den byggda fysiska miljön! Då arbetet ofta sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du är analytisk och nyfiken. Vi söker dig som är van att ta egna initiativ och ser det som självklart att både leda, och delta i, arbetsgrupper. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tidsbegränsad till: 2018-04-17

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-02

Referensnummer:   1113/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Anette Löfgren
enhetschef
0455-35 31 97

Fackliga företrädare
Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Klara Falk
SACO-S
0455-35 32 30

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.