jobb just nu!

Fritidspedagog till Elevhälsan, Lekebergs kommun

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Arbetsbeskrivning

Inom Lekebergs kommun finns den samlade elevhälsan som består av medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska kompetenser. Den är en resurs för alla barn/elever inom våra skolverksamheter. Det förebyggande och främjande arbetet är centralt och sker i ett nära samarbete med personal.
En målsättning är att se till så att alla våra elever känner till och vet vad som ingår i elevhälsans olika professioner och uppdrag samt med vad de kan få stöd och hjälp. Den samlade elevhälsan ska vara kompletterande i de pedagogiska verksamheterna så att befintlig personal fördjupar sina kunskaper kring barn i behov av särskilt stöd. Tillsammans finner vi lösningar med våra olika infallsvinklar så att våra barn/elever får de bästa förutsättningarna i sitt lärande.

Vi behöver nu tillfälligt utöka vår grupp. Placering i nuläget kommer att bli Hidinge skola som ligger 20 km utanför Örebro strax utanför Lanna i Lekebergs kommun. Skolan är organiserad i tre arbetslag; fritidshem, F-3 och 4-6 med strax över 200 elever.

Du kommer att arbeta inom arbetslag 4-6 i klassrummet i nära samverkan med klasslärare där dina arbetsuppgifter kommer att bestå av pedagogiskt arbete i grupp. Du arbetar för att tillsammans med klasslärarna stödja barnens/elevernas utveckling i samverkan med skolans elevhälsopersonal och den samlade elevhälsan och hemmet - Elevens bästa i fokus.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:
- Att tillsammans med övriga i arbetslaget både planera, genomföra, utveckla och utvärdera arbetet i enlighet med aktuella styrdokument
- Arbeta aktivt för att skapa en trygg, stimulerande och lärorik verksamhet

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- har fritidspedagogexamen alternativt fritidsledarutbildning
- har goda kunskaper om läroplanen och de dokument som styr skolans verksamhet
- har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
- har goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg undervisningen
Erfarenhet av undervisning i grundskolan är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av engagemang i arbetslags- och elevhälsoarbete.

Vi förväntar oss att du är en person som möter eleverna individuellt och i grupp, ser och lyfter deras styrkor och förmågor samt har höga förväntningar och att du sprider en positiv stämning i ditt möte med dem. Du har förmågan att skapa en positiv, kreativ och skapande lärmiljö med möjlighet till arbetsro.
Du är en tydlig ledare och strävar efter att ge förutsättningar för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i samarbetet med andra.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Deltid

Tidsbegränsad till: 2018-06-15

Tillträde enligt överenskommelse.
75 %
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-26

Referensnummer:   A672798

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Margaretha Essving
Rektor
0585-488 40

margaretha.essving@lekeberg.se
Facklig företrädare
Facklig företrädare
Nås via växeln
0585-487 00

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.