jobb just nu!

Naturinformatör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsens Enhet för skyddad natur arbetar med att bevara Västernorrlands värdefullaste naturområden. I detta ingår att sköta flertalet av länets drygt 200 befintliga naturreservat, samt att bilda nya. Enheten ansvarar också för förvaltningen av Skuleskogens nationalpark och världsarvet Höga Kusten med dess naturum vid Skulebergets fot.

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att arbeta med att planera och genomföra kommunikationsinsatser kopplade till länsstyrelsens arbete med skyddad natur i länets reservat och nationalpark, världsarvet Höga Kusten, samt med de svenska friluftslivsmålen.

Uppgifterna är varierade – du kommer arbeta med bild, film och text på webb och i sociala medier, men också med mer traditionella kommunikationskanaler, som informationsskyltar och foldrar.

I rollen som naturinformatör arbetar du i nära samverkan med enhetens naturvårdare och länsstyrelsens övriga kommunikatörer.

Kvalifikationer

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kreativ, självgående och bra på att samarbeta. Det är meriterande om du har erfarenhet av och engagemang för naturvård och friluftsliv.

Du ska ha:
• akademisk utbildning med inriktning kommunikation eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• relevant kunskap och erfarenhet inom kommunikation och media,
• en god språklig förmåga och erfarenhet av att arbeta med webb och sociala medier.
• goda kunskaper i att arbeta med foto, film och grafisk formgivning.
• kunskaper i Office-paketet, Adobe InDesign och Photoshop. Kunskap om SiteVision och Wordpress, liksom erfarenhet av att arbeta med GIS är meriterande.
• körkort.

Anställningens omfattning

Anställningen är en tidsbegränsad till och med december 2018, med möjlighet till förlängning om medel tilldelas. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-8857-17

Gör ansökan

Övrigt

För att arbeta hos oss ska du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde.

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i denna rekryterings-metod ingår arbetsprov.