jobb just nu!

Fritidspedagog/fritidsledare till Lekebergs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du få ta del av olika förmåner under vissa förutsättningar och inom vissa verksamheter, exempelvis:
• Friskvårdsersättning på upp till 2000 kr/år
• Semesterdagar utöver de lagstadgade
• Semesterväxling
• Möjlighet till flexibel arbetstid
• Personalbil med bruttolöneavdrag

Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Arbetsuppgifter

Tulpanens skola F-3 ligger nära ett trevligt skogsområde i centralorten Fjugesta i Lekebergs kommun och skolan omfattar förskoleklass, åk 1-3, förberedelseklass åk 1-6 samt fritidshem. Förskoleklassen och fritidshemmet är lokalmässigt integrerade i skolan och personalen i de olika verksamheterna samverkar kring barnens utveckling och lärande. Personalen är organiserad i arbetslag som alla är mycket engagerade och arbetar för en hög måluppfyllelse.
För närvarande har vi ca 250 elever och 30 pedagoger i verksamheten och vi arbetar tillsammans för att skapa en stimulerande, trygg och trivsam lärandemiljö för våra barn.

Vi söker nu ett antal fritidspedagoger alternativt fritidsledare eller barnskötare för tillsvidareanställning. Omfattningen för tjänsterna varierar mellan 50-100 %.

Du kommer att arbeta på fritidshemmet och i förskoleklass/skolverksamheten där dina arbetsuppgifter kommer att bestå av pedagogiskt arbete i grupp. Du arbetar för att stödja barnens/elevernas utveckling och ge dem möjlighet till olika fritidsaktiviteter samt utvecklar deras sociala förmågor och kunskaper.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Att tillsammans med övriga i arbetslaget planera, genomföra, utveckla och utvärdera arbetet i enlighet med aktuella styrdokument
- Arbeta aktivt för att skapa en trygg, stimulerande och lärorik verksamhet
Du är positiv, kreativ och ser möjligheter samt har lätt för att samarbeta med såväl barn som vuxna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- har fritidspedagogexamen alternativt utbildad fritidsledare eller barnskötare
- har goda kunskaper om läroplanen och de dokument som styr skolans verksamhet
- har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
- har goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg undervisningen
Erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av mentorskap samt intresse och erfarenhet av engagemang i arbetslags- och elevhälsoarbete.

Vi förväntar oss att du är en person som möter eleverna individuellt och sprider en positiv stämning i ditt möte med dem. Du är en tydlig ledare i sammanhanget och strävar efter att ge förutsättningar för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i samarbetet med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde i augusti 2018 för samtliga tjänster.

50-100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A570641

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.