jobb just nu!

Våtmarkssamordnare (112-1030-2018)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Länsstyrelsen i Kalmar arbetar 230 engagerade medarbetare. Experter, specialister och generalister samverkar för länets utveckling och tillväxt och svarar för myndighetsutövning. Läs mer på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/kalmar/

Som Våtmarkssamordnare arbetar du med medarbetare spridda på hela Länsstyrelsen, men du kommer vara placerad på Vattenenheten. På enheten finns 18 engagerade medarbetare inom olika expertområden för vatten. Limnologer, marinbiologer och miljö- och geovetare. Enheten ansvarar för prövning och tillsyn av vattenverksamheter, miljöövervakning och ett brett vattenförvaltningsarbete med både statusklassningar, analyser och utåtriktat åtgärdsarbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en våtmarkssamordnare som ska stötta interna och externa satsningar på att anlägga eller restaurera våtmarker. Länsstyrelsen får från 2018 extra medel via LONA, LOVA och landsbygdsprogrammet som behöver omsättas i faktiska åtgärder. I uppdraget ingår rådgivning, platsbesök, samråd med markägare, föredragning ärenden för beslutande och att i viss mån stötta administrativt i de olika bidragssystemen för våtmarker kommande år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig universitet- eller högskoleutbildning.
Inslag i utbildningen av bygg- och anläggning samt projektering är spännande, men vi vill att du ska ha dokumenterad kunskap (utbildning och/el erfarenhet) inom hydrologi och biologi/naturvård.
Du är en van datoranvändare och kan hantera GIS och Officepaketets program.
Tjänsten kräver körkort klass – B
Som person är du engagerad och van att ta initiativ. Du ska kunna arbeta relativt självständigt och nå uppsatta mål och tider, men ändå vara lyhörd och anpassa dialogen efter förutsättningarna. Tjänsten är i stor grad utåtriktad och du kommer vara ambassadör för Länsstyrelsen, varför vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi tror du har några år i yrket och har haft olika roller inom både den privata sektorn eller inom statlig eller kommunal verksamhet. Du har erfarenhet av att driva och/eller delta i våtmarksprojekt, restaureringsprojekt inom naturvårdsområdet eller anläggningstekniska projekt som konsult, kontrollant eller projekt- eller byggledare.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   Våtmarkssamordnare

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder Dig en unik arbetsplats…
… fylld av kunniga experter och ambitiösa generalister inom en mängd olika samhällsfunktioner. Länsstyrelsens står just nu inför många intressanta utmaningar och anställningen ger därmed goda möjligheter till personlig utveckling. Vi har en god arbetsmiljö, bra personalsociala förmåner och stora möjligheter till flexibel arbetstid. Vi välkomnar mångfald och ser jämställdhet som en självklarhet.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.