jobb just nu!

Strategisk planerare, vikariat

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På enheten för strategisk planering arbetar vi för att ge kommuner, länsstyrelser och regioner stöd i deras arbete med översiktsplanering och regional fysisk planering. Vi följer också upp dessa frågor och återkopplar till regeringen. Enheten arbetar med metodutveckling och tar fram vägledningar för tillämpningen av PBL. Vi arbetar även tillsammans med andra myndigheter i olika planeringsfrågor. Då en av våra medarbetare ska vara föräldraledig söker vi nu en vikarie.

I din roll som strategisk planerare kommer du bland annat att få arbeta med frågor kopplade till vindkraftsplanering och strandskydd/LIS. Utifrån de uppdrag vi får från regeringen, och beroende på din kompetens och tidigare erfarenheter, kommer du även att arbeta med andra frågor kopplade till översiktsplanering och/eller regional planering. Arbetet bedrivs huvudsakligen i projektform och i olika arbetsgrupper med bred medverkan från såväl interna som externa aktörer. Du kommer även att driva arbete självständigt och handlägga utredningar och remisser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom fysisk planering, till exempel landskapsarkitekt, planeringsarkitekt eller motsvarande.

Du bör ha erfarenhet av översiktlig planering genom arbete på kommun, länsstyrelse eller region. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal och regional planering, vindkraftsplanering, strandskydd/LIS, eller riksintressefrågor.

Då arbetet ofta sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Du känner dig också bekväm med att framträda muntligt i olika sammanhang. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Vi fäster stor vikt vi dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tidsbegränsad till: 2018-03-31

Tillträde enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-03-28

Referensnummer:   1111/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Carl-Magnus Oredsson
tf enhetschef
0455-35 33 53

Fackliga företrädare
Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Anette Johansson
Saco-S
0455-35 32 36

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.