jobb just nu!

Är du Lekebergsskolans nya skolkurator?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Lekebergsskolan 7-9 och 4-6 ligger i Fjugesta. 7-9-enheten är en välskött skola med fyra arbetslag. Skolan har under det senaste året arbetat med flera skolutvecklingsarbeten. Exempel är utveckling av elevens val, utveckling av ämneslagen, bedömning för lärande och annat. Lekebergsskolan 4-6 har ca 150 elever, även kommunens särskola ingår där. Skolan arbetar med flera utvecklingsområden, exempelvis Vägledande samspel.

Vi tycker att det är viktigt med elevmedverkan i både små och stora frågor, därför deltar eleverna i anställningsprocessen och har formulerat en del av annonsen.

Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du få ta del av olika förmåner under vissa förutsättningar och inom vissa verksamheter, exempelvis:

• Friskvårdsersättning på upp till 2000 kr/år
• Semesterdagar utöver de lagstadgade
• Semesterväxling
• Möjlighet till flexibel arbetstid
• Personalbil med bruttolöneavdrag

Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Arbetsuppgifter

Så här tycker eleverna Emelie, Sofia och Martin att en bra skolkurator ska vara:

Vår nuvarande kurator slutar nu i vår och vi söker nu en ny till vår skola. Vi är ca 250 elever på Lekebergsskolans 7-9. Det är en bra skola med trevliga elever och ett bra lärarteam. Vi vill att vår nya kurator ska kunna lyssna, bolla tankar och idéer och hjälpa till att tänka högt. Du är en person som vi kan lita på och som vi vågar öppna oss för och prata om allt möjligt med. Du har ett bra bemötande, du stöttar oss och skapar förtroende. Vi vill att du är ute bland oss elever och även är med i temaarbeten i klasserna. Du är en person som kan lösa bråk, du är positiv och kan få andra att bli på bättre humör.

Tjänsten är på 100%, varav 20% finns på Lekebergsskolan 4-6, vår närmsta skolgranne, med ca 150 elever. Tjänsten innehåller arbete inom elevhälsan, likabehandling, trygghet, dokumentation mm.


Kvalifikationer

För tjänsten som skolkurator söker vi dig som har en socionomexamen, är beteendevetare eller har motsvarande utbildning.
Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete som kurator inom skola och/eller socialtjänst, samt om du tidigare har arbetat i ett mångkulturellt sammanhang.
Du ska ha lätt att utveckla relationer med elever och personal och för att arbeta i en verksamhet som kräver snabba beslut och är föränderlig.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde den 2 april eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A754018

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.