jobb just nu!

Spännande extra arbete som ledsagare, kontaktperson och avlösare

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Har du ett engagemang för andra människor, utrymme i din vardag och är över 18 år?
Kan du tänka dig att hitta på roliga aktiviteter, vara kreativ och samtidigt vara ett stöd för någon?

Vi söker nu dig som vill arbeta som ledsagare, avlösare och kontaktperson till personer med funktionsnedsättning, psykiskt och fysiskt.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som ledsagare innebär att följa med personen (under 18 år) så att de lättare ska komma ut och vara med i fritids- och kulturaktiviteter och inte bli isolerad hemma.

Att arbeta som avlösare innebär att du har barnets (under 18 år) hem som utgångspunkt och tillsammans med barnet t.ex. ute o leker, bakar, spelar fotboll eller tittar på en film.

Att arbeta som kontaktperson innebär att man är en fritidskompis som man gör roliga aktiviteter med. Det kan t.ex. vara gå på bio, bowla eller gå och fika.

Du blir matchad med en brukare och varje uppdrag är olika och kan variera mellan 5-30 timmar/månad. Du arbetar oregelbundet såsom dag, kväll och helg.

Kvalifikationer

Du är en person som lätt får kontakt med andra, påhittig, positiv, drivande, nyfiken och kan arbeta självständigt. Ju fler intressen, kunskaper och talanger du har, desto bättre. Vi behöver medarbetare som ser till att tiden används väl och att brukaren har det bra.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med människor, t.ex. föreningsliv, och har ett genuint intresse av det. Du är van att arbeta med olika personer i olika livssituationer från olika miljöer och bakgrund. Vi ser mycket till personlig lämplighet.

Vill du bli kontaktfamilj? Då har du möjlighet att berika både ett barn/ungdoms liv och ditt eget. Som kontaktfamilj blir du en resurs för en annan familj som behöver avlastning och stöd. Vi söker trygga och stabila vuxna människor som har möjlighet att ta emot ett barn i sitt hem, en helg per månad. Du behöver ha en stabil livssituation samt tid, tålamod och intresse av att ta emot barn/ungdomar med olika behov. Det är ett plus om du har erfarenhet av människor med funktionsnedsättning.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Deltid

Timanställning, vardagar/helger/kvällar.
Deltid, extratimmar som går att kombinera med ett annat deltidsjobb eller studier. Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-15

Referensnummer:   SON/2017/0194/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.
Lön enligt avtal

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   10

Arbetstid: Schema.

Kontakt

Kontaktperson
Elisabeth Hansson
Kontaktsekreterare
08-520 739 69

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel

08-520 680 00

Övrigt

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. Nynäshamns kommun är den största arbetsgivare med sina drygt 2000 anställda. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Socialförvaltningen i Nynäshamns kommun erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionsnedsättning, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Socialförvaltningen är i dagsläget organiserad utifrån fem avdelningar, myndigheten för äldre och funktionshinder, äldreomsorgen, vuxen och funktionshinderområdet samt IFO

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-10 10 29. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen. Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.