jobb just nu!

Handläggare / Utredare Skola

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta som handläggare och vara ett kvalificerat administrativt stöd till skolchefen på barn- och utbildningsförvaltningen.
I dina arbetsuppgifter ingår olika utredningsuppdrag, handläggning av ansökningar-, rekvirering- och rapportering av statsbidrag till myndigheter, handläggning och uppföljning av platsköp/försäljning av elevplatser i andra kommuner. Personaladministration, viss ekonomiadministration, statistik, underlag för myndighetsbeslut, protokollskrivning vid verksamhetsgemensamma möten samt telefonkontakter med andra kommuner och myndigheter. I övrigt ingår förekommande administrativa uppgifter.
Du bidrar med strategisk såväl som operativ kommunikationsplanering i samarbete med förvaltningens kommunikatör.
Det administrativa stödet till förvaltningens ledningsgrupp är i ständig utveckling och du förväntas aktivt driva en effektivisering och förbättring av verksamheten. Tjänsten är ny och det finns därför möjlighet att påverka innehåll och utformning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med administrativ-ekonomisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Det är viktigt att du som person är flexibel och prestigelös då tjänsten innebär att stötta i både stort och smått. Du är strukturerad och har god organisations- och samarbetsförmåga. Du kan arbeta självständigt och under tidspress. För dig är det viktigt att vara noggrann, ansvarstagande och att ha en god planeringsförmåga. Du är en person som gärna bidrar till ett positivt klimat på arbetsplatsen. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.
Du har goda kunskaper i Office-paketet och gärna erfarenhet av IT-baserade personal- och ekonomiadministrativa system. Vi använder systemen Extens och Dexter för barn- och elevadministration, Public 360 för ärende- och dokumenthantering, Xpand för ekonomi, Proceedo för fakturahantering och inköp samt SiteVision för webbpublicering.
Du har körkort.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Snarast eller enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-26

Referensnummer:   BUN/2017/0189/023

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Ann-Britt Forsbom
Administrativ chef
08-520 681 28

Facklig företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via Kontaktcenter

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.