jobb just nu!

Boendesamordnare

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du ha ett av Sveriges viktigaste jobb? Gillar du att jobba i en bred och samordnande roll? Drivs du av ett rättsäkerhetspatos tillsammans med ett tydligt etiskt förhållningssätt? Vill du bidra till att säkerställa individens rätt utifrån sitt behov? Då är du rätt person för uppdraget! Vi söker nu en modig boendesamordnare till myndigheten för äldre och funktionshindrade.

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. Upptäck Nynäshamn – där havet och livet möts.

I Nynäshamns kommun är vi måna om vår personal och vill att alla våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Socialförvaltningen består av fyra avdelningar; myndighet för äldre och funktionshinder, äldreomsorg, vuxen- och funktionshinderområdet samt individ- och familjeomsorg. Avdelningen för myndighet äldre och funktionshinder är uppdelad på enheterna funktionshinder enligt LSS/SOL samt äldreomsorg enligt SOL. Vårt uppdrag är att handlägga boendesamordningen på ett rättssäkert sätt för individen. Vi har även en administrativ funktion som stöd till handläggarna.

Arbetsbeskrivning

Som boendesamordnare handlägger du ärenden som är kopplade till boendesamordningstjänsten och övriga administrativa ärenden i nära samarbete med biståndshandläggare, enhetschefer, brukare, anhöriga, privata aktörer men även andra aktuella yrkeskategorier. Utifrån biståndsbeslut ansvarar du för att förmedla och fördela platser till vård- och omsorgsboende och sedan hantera ärendet i Treserva.

Du kommer även hantera placering på korttidsboende, växelboende och de andra boendeformerna enligt Socialtjänstlagen och LSS samt planering av dagverksamhetsinsatser. I tjänsten ingår bland annat att förhandla och upprätta individavtal, följa upp externa placeringar. Du är backup för avgiftshandläggaren, kommer att hantera beställningar och behörigheter för avdelningen samt andra administrativa arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt erfarenhet av myndighetsutövning inom relevanta delar av socialtjänsten. Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, din svenska är mycket god i tal och skrift och du har grundläggande datakunskaper. Har du erfarenhet av Treserva ser vi det som meriterande.


Du arbetar bra med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmågan att strukturera ditt arbetssätt effektivt. Det är avgörande att du har en grundläggande trygghet, är stabil och kan skilja på det personliga och professionella.

Som person är du både av naturen och med träning en mycket god kommunikatör, du är tydlig och säkerställer att budskap når fram så att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Det är även av vikt att du har en tydlig värdegrund där du tror på människans egna resurser.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-11-05

Referensnummer:   SON/2017/0288/023

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Indra Näsell
Avdelningschef
08-520 680 68

indra.nasell@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktce

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.