jobb just nu!

Planarkitekt/landskapsarkitekt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ska tillsammans med kommuninvånarna och det lokala näringslivet medverka till ett långsiktigt hållbart samhällsbyggande som på ett ekonomiskt och effektivt sätt främjar skönhet, tillgänglighet, social och fysisk trygghet, god hälsa samt kulturell och biologisk mångfald.

Nynäshamns kommun som arbetsgivare värdesätter att du som medarbetare tar del av den aktuella samhällsbyggnadsdebatten och erbjuder möjlighet till vidareutbildning samt möjlighet att delta i aktuella seminarier och kurser på arbetstid. Som arbetsplats erbjuder vi möjlighet till distansarbete en dag i veckan samt friskvård en timma i veckan på arbetstid. Perioden juni till augusti tillämpar vi förkortad arbetstid.

Titta gärna också på våra annonser för planarkitekt/kommunantikvarie och planarkitekt/trafikplanerare

Arbetsuppgifter

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen på Nynäshamns kommun söker dig som vill ha ett stimulerande och utvecklande arbete i en mindre kommun i anslutning till en storstadsregion. Att arbeta i en mindre kommun innebär att du får ett stort inflytande i samhällsplaneringen då du ansvarar för att bevaka frågor som rör din ämneskompetens. I samhällsplaneringsprocessen ingår du i olika arbetsgrupper där du tillsammans med andra ämneskompetensansvariga utgör kärnan i arbetet med att driva samhällsplaneringen. Som ämneskompetensansvarig har du ansvaret för att bevaka de frågor som rör just ditt kompetensområde i alla skeden av samhällsplaneringsprocessen.

Som ämneskompetensansvarig kommer du dels att vara projektledare för diverse projekt kopplade till din kompetens, men du kommer även att fungera som stödfunktion mot övriga enheter och avdelningar. Med din kompetens kommer du att vara en av nyckelfunktionerna i arbetet med att ta fram övergripande riktlinjer och policys, detaljplaner, planprogram och olika utredningar. Du utgör länken mellan planering och genomförandet i den fysiska stadsmiljön och arbetar med att implementera de åtgärder som beslutats i övergripande planeringsdokument. Arbetet är självständigt med stora möjligheter att utveckla både verksamheten och dig själv i din yrkesroll.

Tjänsterna är placerade på stadsbyggnadsavdelningen som ansvarar för den fysiska planeringen i kommunen. I detta ingår planering för bland annat bostäder, arbetsplatser, miljö och trafik. Avdelningen ansvarar också för bygglovgivning och kartförsörjning.
Kombinationstjänsten som planarkitekt/landskapsarkitekt innebär att du driver egna detaljplaner på halvtid och är kommunens specialist på landskapets ekologiska, kulturella och sociala värden på halvtid. Som kommunens enda landskapsarkitekt kommer du bland annat att vara projektledare för framtagande av en handbok för ekosystemtjänster. Du kommer även att medverka i arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för Nynäshamns kommun, ett arbete som startar under 2018 och pågå fram till 2019.

För att lyckas i ditt arbete måste du trivas med att ha många kontakter, både internt och externt. Du arbetar bra tillsammans med andra, är lyhörd och har förmågan att skapa förtroende. Vi tror att du är lugn, självgående och strukturerad.

Kvalifikationer

- Högskoleutbildning landskapsarkitekt/planarkitekt
- Minst fem års arbetslivserfarenhet inom yrket
- Erfarenhet av att arbeta i CAD-program

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   MSN/2018/0083/001

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.