jobb just nu!

Förvaltningschef Barn- och utbildningsförvaltningen

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion vilket innebär goda förutsättningar att växa och utvecklas. I Nynäshamn har du närhet till det viktiga i livet. Du kan kombinera en trygg och barnvänlig småstadsmiljö med storstadens möjligheter. Havsnära områden och ett vackert kulturlandskap ger goda förutsättningar att hitta ett boende med närhet till skärgård, en fri horisont och spännande naturupplevelser.

Nynäshamns kommun är idag den största arbetsgivaren med cirka 2000 medarbetare som tillsammans servar kommunens invånare och företagare. Tillsammans med de övriga sju Södertörnskommunerna arbetar man aktivt för att skapa de bästa möjliga förutsättningar för utvecklingen som del av regionen. Här investeras nu för flera miljarder kronor i infrastruktur, industrimark och exploatering av nya bostadsområden.

Vi söker en förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen som vill ta övergripande ansvar för kommunens bildningsverksamhet med förskola, fritidshem, grundskola, gymnasieverksamhet och vuxenutbildning samt kultur- och fritidsverksamhet med bibliotek, kulturskola och simhall. Förvaltningens verksamheter består av ca 900 medarbetare och budgetomslutningen uppgår till drygt 800 miljoner kronor.

Arbetsbeskrivning

Som förvaltningschef har du ett övergripande ansvar för förvaltningens verksamheter, personal, ekonomi och resultat. Du leder förvaltningen utifrån lagar och regler, de kommunövergripande målen och specifika mål fastställda i ansvariga nämnder. Tillsammans med avdelningscheferna bryter du ner målen och tydliggör processer och fokusområden. Genom kontinuerlig uppföljning och samarbete ser du till att leverera bästa möjliga kvalitet till våra invånare samt en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Du arbetar även med att profilera förvaltningen utåt och se till att det pågår en kontinuerlig utveckling av verksamheterna utifrån nationella och regionala utvecklingsprogram och insatser. Viktiga utmaningar är att långsiktigt arbeta för att höja skolresultaten, stimulera till högre studier, skapa likvärdiga förutsättningar över hela kommunen samt utveckla bästa möjliga organisatoriska och lokalmässiga förutsättningar för undervisning, fritid och lärande.

Som förvaltningschef har du personalansvar för 7 personer: 5 avdelningschefer, 1 kvalitetsanalytiker och 1 kvalificerad utredare. Du är förvaltningens högsta beslutande tjänsteperson, anställd av kommunstyrelsen och underställd kommundirektören och agerar på uppdrag av barn- och utbildningsnämnden samt kultur- och fritidsnämnden. Som förvaltningschef ingår du i kommunledningsgruppen tillsammans med övriga förvaltningschefer, ekonomichef, personalchef, kanslichef, planeringschef, näringslivschef och kommunikationschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är modig, nyfiken och drivs av utmaningar. Som ledare inspirerar du, förmedlar visioner och mål för verksamheten, skapar förutsättningar för att medarbetarna ska känna delaktighet, engagemang och trygghet i sitt uppdrag. Du agerar, fattar beslut och är tydlig när det gäller ansvar och befogenheter. Du är en förebild för alla medarbetare i förvaltningen och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och till organisationen. En god samverkan med fackliga organisationer ser du som angelägen. Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder.

Eftersom du ingår i kommunledningsgruppen med uppdraget att samordna och utveckla hela kommunens organisation ser vi att du har arbetat med strategiska frågor och har god kunskap om den kommunala beslutsprocessen och erfarenhet av vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd verksamhet.

Du har relevant högskoleutbildning samt dokumenterat god ledarerfarenhet, gärna från utbildningsområdet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för uppdraget.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-18

Referensnummer:   KS/2017/0304/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktce

08-520 680 00

Övrigt

INTRESSEANMÄLAN
Välkommen med din ansökan till oss senast den måndag 18 september 2017.

I denna rekrytering samarbetar Nynäshamns kommun med SOURCE. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan för att i ett första steg diskutera tjänsten närmare, kan du göra detta via SOURCE hemsida eller kontakta:
Monica Landmark, 073-155 00 14 alt monica.landmark@source-executive.se eller
Ulrica Pantzar, 0703-44 44 67 alt ulrica.pantzar@source-executive.se

Ansökan registrerar du via Nynäshamns rekryteringssystem länk.