jobb just nu!

Specialpedagog 75-100% med möjlighet till försteläraruppdrag, Viaskolan F-5

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.

Viaskolan är en tvåparallellig F-9-skola i centrala Nynäshamn, nära pendeltågsstation. Skolan är kommunens äldsta med tillbyggda lokaler. Viaskolan har "högt till tak" och är vackert belägen med härlig utsikt över Mysingen bort mot Bedarön.

Vi arbetar i självstyrande arbetslag där alla medarbetare tar ett gemensamt ansvar för elevernas lärande och sociala utveckling.

På skolan utvecklar vi det formativa lärandet med elevens lärprocess i fokus. Arbetsro och delaktighet är nyckelord på skolan. Viaskolan har genomfört ett 2-årigt projekt för att implementera "teaching learning community", bedömning för lärande enligt Dylan Williams forskning. Organisationen är anpassad för kollegialt lärande.

Arbetsbeskrivning

Viaskolan är F-5 söker en specialpedagog som ska arbeta med det övergripande ansvaret för det specialpedagogiska arbetet i verksamheten. I ansvarsområdet ligger utvecklingsarbete, uppföljning, utvärdering och åtgärdsprogram. Du kommer att jobba i nära samarbete med ledning och elevhälsoteam.
Du kommer att vara handledare och pedagogisk stöd till våra lärare. Målet är att underlätta inlärningen för våra elever som har behov av särskilt stöd och på så sätt bidra till Viaskolans pedagogiska utveckling.
I vårt elevhälsoteam ska du vara ansvarig för specialpedagogik och kunna kommunicera detta såväl internt som med våra elevers vårdnadshavare.

Kvalifikationer

-Lärarlegitimation
-Utbildad specialpedagog är meriterande.
-Andra utbildningar, kurser inom omådet är meriterande.
-Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
-Erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd krävs.
-Annan erfarenhet inom skola och pedagogik i övrigt är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid / deltid

Tillträde:   2018-01-10

Tillträde 2018-01-10 eller efter överenskommelse.
75-100%
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-11-19

Referensnummer:   VIA/2017/0082/023

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1
Specialpedagog

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Jan Silfwerbrand
Rektor
08-520 666 81

jan.silfwerbrand@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga organisationer nås vi växeln

08-520 680 00

Övrigt

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länken nedan och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter.