jobb just nu!

Fritidspedagog/fritids- alt tidigarelärare med fritidshemsbehörighet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.se

Villanskolan ligger centralt beläget i Ängelholm. Våra inbjudande utemiljöer omgärdas av stora grönområden. Det är gångavstånd till järnvägsstationen.

Från förskoleklass till skolår 6 går det mer än 600 elever. Trots detta upplevs skolan som ”den lilla skolan i den stora”.

Villanskolan arbetar aktivt med trygghetsfrågor och vi har elevernas utveckling och lärarande i fokus. Vi arbetar med ett utvecklat mentorskap och välfungerande arbetslag där arbetslaget bär ansvar för alla elever i årskursen. Vi eftersträvar ett delat ledarskap och dialogen mellan arbetslag och skolledning är tät.

Inom några år ska Nya Villanskolan stå klar på tomten bredvid.

Arbetsuppgifter

En av våra skickliga fritidspedagoger går i pension och du kanske är hennes ersättare?!?

Vi förväntar oss att du är engagerad och inspirerande. Att du följer elevernas utveckling och utmanar varje enskild elev efter deras förmågor. Ditt uppdrag blir att tillsammans med arbetslaget skapa de bästa förutsättningar för att varje elev ska lyckas i sitt lärande. På Villanskolan arbetar pedagogerna i de lägre åren med att skriva sig till läsning med hjälp av datorer. Vi förväntar oss att du medverkar och berikar skolans utvecklingsarbete och ett aktivt värdegrundsarbete är en självklarhet för Dig, där också ett nyfiket genusperspektiv ingår.

God samarbetsförmåga är ett krav och ditt uppdrag blir att tillsammans med arbetslaget skapa de bästa förutsättningar för att varje elev ska lyckas i sitt lärande. Du dokumenterar, reflekterar och analyserar ditt arbete självständigt, men också tillsammans med dina kollegor, detta är för dig ett självklart arbetssätt. På Villanskolan arbetar vi med ett utvecklat mentorskap och tillsammans i arbetslaget ansvarar ni för elevernas trygghet, trivsel och måluppfyllelse. Du har hela barnet i centrum och ser vinsten av att samverka med andra yrkeskategorier för att skapa den bästa lärmiljön. Tryggheten i Din yrkesroll kombineras med tydlighet och en förmåga att sätta gränser. God datorvana är ett krav då Ängelholms kommun har satsat på ”en dator per elev”.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig fritidspedagog, lärare för fritidshem eller har likvärdig högskoleutbildning, helst med erfarenhet.

Anställningens omfattning

Tillträde: enligt överenskommelse.

Vi tillämpar löpande rekrytering.

Ansökan

Referensnummer:   2:149/17

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.