jobb just nu!

Miljöinspektör hälsoskydd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.se

Miljö och bygg är en av verksamheterna inom huvuduppdrag Samhälle. Tillsammans med politikerna i myndighetsnämnden arbetar vi för att Ängelholmarna ska ha förutsättningar för att leva och må bra både nu och i framtiden. Vi är indelade i en miljöenhet och en bygglovsenhet, och vi är ett gäng på runt 35 personer som väntar på att få välkomna dig som vår nya kollega!

I huvuduppdrag Samhälle formar vi en hållbar framtid som alla vill leva och utvecklas i. Vi arbetar med många verksamheter, som drift och underhåll av gator och parker, trafik, allmänkultur, fritid i generationer, idrott, bad och friluftsliv, bibliotek, kartframställning, mätverksamhet, måltidsservice, lokalvård, produktion och rening av vatten. Vi står för en hög servicegrad och har som mål att bli Sveriges bästa kommunala tjänsteleverantör.

Arbetsuppgifter

Vill du bli en av miljöenhetens experter inom hälsoskyddsområdet? Vi söker dig som är expert på tillsyn och handläggning inom ett eller flera av områdena; bassängbad, vårdboenden, skolor och förskolor, tobak, rökfria miljöer eller hygieniska verksamheter. Eller du kanske är extra duktig på frågor som rör inomhusmiljö eller buller? Det finns goda möjligheter att anpassa tjänsten efter dina kunskaper inom hälsoskyddsområdet.

Denna tjänst är en förstärkning på hälsoskyddsområdet, kombinerat med ett vikariat första halvåret 2019.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan naturvetenskaplig utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du bör ha erfarenhet av myndighetsarbete inom miljöbalkens område för att rätt kunna bedöma störningar och risker för människors hälsa och miljön.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är ansvarstagande och resultatinriktad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha ett gott, professionellt bemötande i dina kontakter med företagare och privatpersoner. Du är självständig i ditt arbete och tycker om att arbeta i team. Samarbete och förebyggande arbete är viktigt för dig.

B-körkort är ett krav men kommunen tillhandahåller bil.


Du bör ha jobbat inom en politiskt styrd verksamhet och ha erfarenhet av handläggning och tillsyn enligt miljöbalken. Kunskap inom något av de efterfrågade områdena är meriterande.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-06-30

Tillträde snarast efter överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A773925

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Vi tillämpar årsarbetstid vilket ger utrymme för flexibilitet inom ramen för vad verksamheten tillåter.

Övrigt

Vår hantering av ansökningsprocessen underlättas om du ansöker online via länk i annonsen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt alla kontakter från bemannings- och rekryteringsföretag samt från försäljare av ytterligare jobbannonser!