jobb just nu!

LSS-handläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

www.engelholm.se

Utredningsenheten inom Individ och familjeomsorgen ingår i huvuduppdrag Lärande och familj, Välfärdsnämnden, Ängelholms kommun.
Utredningsenheten IFO består av Myndighetsutövning, handläggning av ärenden gällande Barn och Unga, hemtjänst under 65 år, Vuxna samt insatser enligt Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade (LSS).
Verksamheten leds av en verksamhetschef tillsammans med fem enhetschefer och biträdande enhetschefer.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en LSS-handläggare till Utredningsenheten.
Som LSS-handläggare ingår du i ett team som består av tre handläggare.
Till dina arbetsuppgifter som LSS-handläggare ingår att utreda, bedöma och fatta beslut enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, följa upp samt utvärdera behovet av beviljade insatser och att medverka vid SIP. I arbetsuppgifterna ingår även i förekommande fall att fatta beslut utifrån Socialtjänstlagen (SoL) för målgruppen personer med funktionsnedsättning. En viktig del i arbetsuppgifterna är att samverka med andra enheter internt samt med andra myndigheter externt såsom exempelvis försäkringskassan, arbetsförmedling, skola, habiliteringen samt övrig sjukvård.

Kvalifikationer

• Socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
• Erfarenhet av myndighetsutövning inom LSS verksamhetsområde.
• Du ska ha goda kunskaper i att kunna uttrycka dig i såväl skriftligt som muntligt.
• Du ska ha goda datakunskaper. Vi använder datasystemet ProCapita och det är meriterande om Du arbetat med detta.
• Du behöver ha en god förmåga att skapa ett förtroendefullt samarbete, kunna arbeta såväl självständigt som i grupp/team, kunna prioritera och ta självständiga beslut.
• Det är av stor vikt att du har förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete och dina arbetsuppgifter. Du bör ha en god kunskap inom verksamhetsområdet för funktionsnedsättningar samt även gärna gällande samsjuklighet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort fordras.

Ansökan

Referensnummer:   A745419

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.