Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.
Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa?
Ängelholms kommun tar nu nästa steg i det trygghetsskapande arbetet och söker en trygghetsvärd. Tillsammans med vår andra trygghetsvärd och vår samordnare för trygghetsvärdar kommer du att arbeta relationsskapande för att bygga förtroende mellan kommunen och kommunens invånare i alla åldrar. Du kommer att verka för att öka tryggheten i Ängelholms kommun.
I Ängelholms kommun ligger det brottsförebyggande arbetet under kommunstyrelsen/kommundirektören. Trygghetsvärdarna och samordnare för dessa är kopplade till det brottsförebyggande arbetet. Organisatoriskt sett så ligger rollerna under Säkerhet. Inom Säkerhet finns även dataskydd, informationssäkerhet och krisberedskap vars uppdrag är att fungera samordnande och stöttande i kommunens arbete inom dessa områden.
Trygghetsvärdarnas uppdrag kommer vara att bidra till känsla av trygghet och trivsel i kommunen, främst i det offentliga rummet och i anslutning till planerade evenemang. Arbetet riktar sig till kommuninvånare i alla åldrar och kommer ske uppsökande, relationsskapande och observerande.
En del i uppdraget handlar om att samverka och skapa dialog med olika målgrupper i samhället så som övriga kommunala verksamheter, ungdomar, olika föreningar och näringslivet.
Arbetet bygger på att kommunen tillsammans med olika aktörer tar fram en lokal lägesbild som styr vart trygghetsvärdarna ska vara synliga och närvarande. Uppdraget och arbetsmetoderna kommer därmed vara flexibla och händelsestyrda. Det innebär att trygghetsvärdarna kommer flyttas dit de bäst behövs för tillfället och arbeta i par.
Trygghetsvärdarna ska inte ingripa vid händelser utan observerar och samverkar med andra verksamheter/organisationer vid sådana situationer.
Till rollen som trygghetsvärd söker vi dig med erfarenhet av socialt arbete (gärna både med unga och vuxna) som är relationsskapande med ett nyfiket och öppet sinne. Vi ser att du har fullföljd gymnasieexamen. Har du ett ideellt engagemang i föreningslivet är det ett plus. Vidare så ser vi det som en merit om du har något eller några av följande utbildningar: Människan bakom uniformen, utbildning i bemötande (såsom t.ex. MI, lågaffektivt bemötande och konflikthantering). Meriterande är även eftergymnasial utbildning inom något eller några av följande områden: socialt arbete, brottsförebyggande arbete eller trygghetsskapande arbete.
Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift och behärskar du ytterligare språk ser vi det som positivt.
Du behöver ha en grundläggande datorkunskap
Som trygghetsvärd bedömer vi det som viktigt att du är trygg i dig själv, gillar att knyta nya kontakter och vara social, har en öppenhet för olika kulturer och grupper, har lätt för att samarbeta med andra, är lyhörd och kan ta eget initiativ inom givet uppdrag.
Du behöver även ha grundläggande förståelse för samhällets uppbyggnad, dvs förstå olika myndigheters och den offentliga verksamhetens roll i samhället. Vi ser gärna att du har ett samhällsengagemang.
Tjänsten kräver att du har B-körkort. Du behöver även ha en god fysik då tjänsten innebär mycket rörelse runt i kommunen inte endast med bil.
Tjänsten innebär arbetstid både dag och kväll under veckans alla dagar.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att efterfrågas.
Tillträde snarast möjligt. Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.
Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.
I samband med intervju behöver du styrka ditt medborgarskap. Det kan du göra med pass alternativt personbevis tillsammans med ID-handling. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du uppvisa att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.
Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.