jobb just nu!

Yrkeslärare till Fordon- och transportprogrammet inriktning transport!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Rekarnegymnasiet är en gymnasieskola med visioner. All verksamhet utgår från en demokratisk grundsyn där alla är lika värda. Skolan är Eskilstunas största gymnasieskola med cirka 1 400 elever. Den ligger naturskönt vid Kronskogens naturområde knappt en kilometer utanför Eskilstuna centrum. Vi utbildar inom områdena bygg, el, fordon, handel, VVS, idrott, ekonomi och samhällsvetenskap.

Vi är en stor skola med 1400 elever och en personalstyrka på 180 personer varav 130 av oss är pedagoger. Vi har en god psykosocial arbetsmiljö med en personalförening vi är stolta över. Personalföreningen RMBK står för Rekarne må bra klubb och anordnar aktiviteter varje månad för vår personal.

En stor del av utbildningen för eleven är arbetsplatsförlagd på något av Eskilstunas företag. Elever på skolans nationella program, Fordon och Transport, blir ansvarsfulla och demokratiska i samhället, här bedrivs meningsfulla studier med mycket inslag av glädje och framgång.

Nu söker vi på Fordons- och transportprogrammet inriktning transport, en ny kollega! Hos oss finns idag elva klasser fördelade på tre årskurser, där det i genomsnitt går 15 elever i varje klass. Våra elever har roligt, får ta ansvar och växer som människor. Inriktningen transport ska ge kunskaper inom trafikkunskap, transportsystem och logistik, och kan bland annat leda till arbete som yrkesförare. Vi har våra lokaler vid Ekebygropen i Eskilstuna, på Västeråsvägen 174.

Arbetsuppgifter

Som yrkeslärare hos oss kommer du bland annat att undervisa elever i Körkortsutbildning B, C, CE både teoretiskt och praktiskt samt ansvara för våra YKB-utbildningar. Du arbetar med uppföljning av elevers arbete både i skolan och för det arbetsförlagda lärandet (APL), där ditt mål är att varje elev ska uppnå de kunskapsmål som finns för respektive årskurs och ämne. I din roll ingår det även mentorskap.

Förutom att möta elever kommer du att samverka både med externa aktörer och med oss inom skolan. Några exempel på externa kontakter kan vara branschorganisationer och Transportstyrelsen, Trafikverket, eller handledare på åkerier som bidrar med APL-platser. Dina interna kontaktytor är de resurser som vi har tillgång till, som till exempel speciallärare/specialpedagoger, kurator, studie- och yrkesvägledare, skolsköterska och dina arbetslags- och ämneskollegor.

Hos oss tillhör du ett arbetslag på 7 personer på Fordon- och transportprogrammet inriktning Transport, vid Rekarnegymnasiet, men du har din arbetsplats vid Ekebygropen som under hösten 2019/2020 kommer satsa på en ombyggnation för att öka attraktionen till arbetsplatsen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning och har tidigare erfarenhet av undervisning på inriktningen Transport. Dina språkkunskaper i svenska är mycket goda i tal och skrift och du har dessutom god kännedom och tidigare erfarenhet från arbete inom åkeribranschen och som yrkeschaufför.

Vi ser mycket positivt på om du har tidigare erfarenhet av socialt arbete och erfarenhet av arbetsförlagda lärandet (APL). Det är även starkt meriterande att tidigare ha arbetat som trafiklärare och ha erfarenhet av körkorts- och YKB utbildning, erfarenhet av yrkesutbildning inom gymnasieskolan.

Önskvärt är även att du har instruktörsutbildning för truck, erfarenhet av anläggningsfordon exempelvis hjullastare och behärskar flera språk samt är godkänd förarprövare.

Personliga egenskaper väger tungt för tjänsten. I rollen är det viktigt att du är öppen till utveckling, driven som person och kan anpassa dig utifrån förändrade förutsättningar. Du har ett intresse för skolfrågor, en förståelse för helheten och bär en stolthet i din roll som yrkeslärare. För att trivas på skolan och i arbetslaget är du en positiv kollega som bidrar med gott samarbete och god stämning.

Du behöver vara en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet, där du på ett tydligt sätt kommunicerar med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är lyhörd och trivs att arbeta med elever på gymnasienivå, där du har förståelse för och en god förmåga att skapa öppna och förtroendefulla relationer.

Körkort B, C och CE är ett krav för tjänsten.

Känner du igen dig i beskrivningen? Tveka inte att söka till oss! Varmt välkommen med din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-03-01

Visstidsanställning 12 månader
6 månader eller längre. Visstid, 12 månader

Ansökan

Referensnummer:   5072

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Ferietjänst

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.