jobb just nu!

Yrkeslärare till Bygg- och anläggningsprogrammet.

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Utbildningsförvaltningen i Bodens kommun!

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra.

I Bodens förskolor och skolor ges barn och unga mod och kompetens att möta framtidens utmaningar – den visionen arbetar vår utbildningsförvaltning för.

Kunskap, trygghet och goda lärmiljöer är utmärkande i våra verksamheter. Som medarbetare i vår förvaltning kommer Du ha kompetenta kollegor som visar respekt och tolerans och vars stora engagemang skapar arbetsglädje och stolthet. Tillsammans fokuserar vi på att ständigt förbättra verksamheten.

Björknäsgymnasiet ligger centralt i Boden med närhet till allt från naturområden, ishall, fotbollsplan, vatten, bad, kulturområde och stadskärna. Detta skapar möjligheter till ett aktivt lärande men också hälsofrämjande. På Björknäsgymnasiet strävar vi för att våra ungdomar ska må bra och därför jobbar vi med HEL, som står för hälsa elev och livsstil. Gymnasieskolan har under många år arbetat och medverkat i en rad internationella projekt. Dessutom är entreprenörskap en framgångsfaktor hos oss.

SKOLAN MED KUNSKAPEN I CENTRUM :
Bransch och näringsliv ger skolan möjlighet till ett nära samarbete. Vi vill vara en möjlighet för alla ungdomar att hitta början till sin framtid. Det kan vi göra genom att erbjuda många olika program med flera inriktningar som ger våra ungdomar alla möjligheter att utveckla just sina intressen och skapa sin framtid.

Med det sagt vill vi välkomna dig till vårt gäng! För visst vill Du också ha ett av världens viktigaste jobb?

Arbetsuppgifter

Björknäsgymnasiet söker nu en yrkeslärare till Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Anläggningsfordon. Du utbildar elever utifrån de styrdokument som finns för programmet. Tillsammans med berörda lärare utvecklar du programmet i nära samarbete med branschen för att ge eleverna bästa möjliga utbildning.

I tjänsten ingår utöver undervisning av inriktningens förekommande yrkeskurser, planering, dokumentation, ämnesövergripande arbete inom gymnasiet, mentorskap samt kontakt med vårdnadshavare. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av undervisning och handledning teoretiskt och praktiskt av elever. Du ansvarar för elevernas lärande och utveckling via undervisning och stöd.

I din roll som lärare ingår också sedvanliga läraruppgifter såsom programgemensamma aktiviteter, planering, utvärdering och betygsättning. Du förväntas kunna driva utvecklingsarbete inom ämnet och programlaget.

Förutom undervisning ingår det även att besöka och genomföra trepartssamtal med elever och handledare på sina arbetsplatser (APL)

Kvalifikationer

Körkort: BE, C

Vi söker i första hand dig som är behörig gymnasielärare i Bygg- och anläggning inriktning Anläggningsfordon Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket samt att du har erfarenhet och kunskap av Office-program, vardagliga system för elevdokumentation och utbildningsplattformar samt att du använder IKT i utbildningen.

I klassrummet är du en naturlig ledare och organisatör som är intresserad av utveckling genom att bidra med energi och inspiration samt agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund Som person är du kommunikativ, har lätt för att samarbeta med andra. Är kreativ, uppfinningsrik och lösningsfokuserad, kan ge och ta konstruktiv kritik.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde mitten av maj 2019 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A859320

Gör ansökan

Övrigt

Vänlig bifoga lärarlegitimation eller examensbevis. Utdrag ur belastningsregistret måstes uppvisas före anställning i förskola och grundskola.

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.

Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnr till respektive kontaktperson, Bodens kommun, 96186 Boden.

Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande i denna rekrytering.